Perceptia realitatii

Existenta pe care o percepem prin simturile noastre nu este altceva decat procesarea informatiilor primite prin ceea ce se afla deja in interiorul nostru. Existăm practic in interiorul unui câmp de lumină care umple toată realitatea fiind complet supusi dorinţei egoiste de a primi, o materie care este sensibilă la lumină.perceptia realitatii prin cele 5 simturi fizice

Nu este vorba de lumina perceputa cu ochii fizici, oferita de soarele pe care il vedem zilnic pe firmamentul ceresc ci de lumina care poate lumina interiorul nostru.

Am putea fi descrişi ca o cutie care primeşte informatie prin cinci deschizături – simţurile. Simţurile noastre interpretează realitatea ca fiind în afara noastră, dar de fapt, când ceva din afara se apropie de noi, după ce l-am absorbit şi procesat conform sistemului nostru intern, aceasta este imaginea şi realitatea cu care rămânem. Nu ştim ce se află cu adevărat în afara noastră. Procesam informatia pe baza a ceea ce am denumit anterior ca stare existenta.

simturi

De exemplu, cand copilul isi intreaba mama: „ce este aceasta”? – el isi formeaza o baza de date interioara cu denumiri ale obiectelor percepute intr-un limbaj oferit de mentorul sau, mama. Ulterior, perceptia altor elemente el le va asocia cu perceptia initiala incercand sa le gaseasca o logica prin cheia oferita de mentor. Desi perceptia interioara poate fi diferita de la mama (mentor) la copil (ucenic), numele stabilit indica perceptia comuna a celor doi.

Noi nu putem şti care este esenţa luminii, ce este ea de fapt, putem doar să vedem cum ne influenţează, cum o simţim. La fel, nu putem şti esenţa electricităţii, dar învăţăm să o folosim şi îi vedem efectele.

Pentru moment, noi percepem totul prin dorina noastră de a primi, un program bazat pe calculul: „a primi maximă plăcere cu un minim efort.” Simţim numai ceea ce am simţit bine sau rău. Nu simţim sursa, de unde vine de fapt realitatea.

Nu putem recunoaşte ceva în afara noastră dacă nu avem un vas pentru acesta. Un element de stocare pe care sa il folosim pentru analiza ulteriora. Cineva trebuie să ne spună, să ne explice. Cartile scrise de Marii Intiati (Avraam, Moise, David, etc), ne ajuta sa începem a ne imagina o nouă realitate. Evident ca nu ne-o imaginăm corect, dar treptat, prin eforturile noastre, invităm lumina să lucreze asupra noastră până când ajungem în punctul în care reuşim să o vedem cu adevărat.

Studiind lumile spirituale nu o facem pentru a deveni mai destepti, ci pentru a SIMTI acea stare a realitatii pe care o descriu Initiatii Cabalisti. Apropierea de acest lucru depinde de importanţa pe care o primim de la societate şi de eforturile noastre de a fi în intenţia corectă în timp ce studiem.

Întregul meu vas de percepţie este în întregime legat de conexiunea dintre noi. Dacă intenţia mea faţă de alţii rămâne egoistă, percep doar această lume. Când încep să îmi schimb intenţia, încep să percep o lume total diferită.

Prin încercarea de a construi forma corectă de conexiune dintre noi, încercăm să ne acordăm la fel ca un radio pentru a ne potrivi frecvenţei pe care emite Creatorul.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.