Fumul – ca stare de „agregare” a materiei

Azi vorbim despre fum

In anii 90-94 – o invazie de reclame privind diferite tipuri de tigari au asaltat Romania, iar industria tutunului cunostea o rapida crestere in vanzari.

La 17 martie 2016, Romania interzice fumatul in spatii publice.  Alte tari occidentale o facuse mai demult.

Pe fondul protejarii populatiei de boli si reducerii cazurilor de incendii, populatia majoritara a “inghitit” procedura, desi la nivel individual, fumatul a ramas o optiune personala – lasata inca de guverne pentru partea economica a industriei.

Ce face fumul?

Observarea: In tarile orientale, fumigatia face parte din toate ritualurile de comunicare cu Divinul.

In ceremoniile iudaice, fumul reprezenta modalitatea de curatare, de protectie si raspuns Divin

Raspuns Divin: Dupa ce a asfintit soarele, s-a facut un intuneric adanc; si iata ca a iesit un fum ca dintr-un cuptor, si niste flacari au trecut printre dobitoacele despicate. (Fac.15:17)

Protectie: sa puna tamaia pe foc inaintea Domnului, pentru ca norul de fum de tamaie sa acopere capacul ispasirii de pe chivotul marturiei, si astfel nu va muri. (Lev.16:13)

  • Curatiere: Atunci norul a acoperit Cortul intalnirii, si slava Domnului a umplut Cortul. (Exod.40:34) Si Templul s-a umplut de fum, din slava lui Dumnezeu si a puterii Lui. Si nimeni nu putea sa intre in Templu, pana se vor sfarsi cele sapte urgii ale celor sapte ingeri. (Apoc.15:8)

Preluat de catre crestini fumul ocupa un loc esential in slujbe si ceremonii. Fie ca este produs din tamaie in altar sau in cadelnite speciale, fie ca este provocat prin betisoare chinezesti, fumul poarta si azi aceiasi valoare in comunicarea cu Divinul, insa din pacate s-au pierdut cheile de acces, parolele (ca sa vorbim in termeni moderni feisbucesti) si a ramas doar carcasa, doar actiunea ritualica dar fara germenul cheie. Ca o samanta al carei germen a fost scos, sau fiert, si nu mai poate produce perpetuare, ramane doar o carcasa inutila si un obiect de decor.

Totusi, in inconstienta multora care provoaca fumigatia, nu face decat sa produca ectoplasma, (materie necesara spiritelor pentru a se manifesta in luma fizica) si astfel ofera  lumii spirituale o platforma „gratuita”, chemandu-le sa se manifeste conform naturii lor, dar nestiind cum sa le controleze si sa le stapaneasca.

Cum se intampla acest lucru?

Sa luam ca exemplu energia electrica. Nu se vede, nu se pipaie, nu se aude, dar poate lua diverse forme de manifestare in functie de cadrul fizic in care este lasata sa se manifeste.

La fel ca si energia electrica se manifesta si energia orgonica, si cea plasmatica si cea atomica si cea vitala, etc. Determinarea manifestarii in lumea fizica tine de corpul in care este introdusa si lasata sa lucreze.

Lasand acum energia invizibila si focusandu-ne pe manifestarea celor 4 elemente fizice (Apa, foc, aer, pamant), observam ca ele sunt si bune si rele in acelasi timp. Totul tine de controlul pe care omul a invatat sa il aibe asupra elementelor. Cand omul pierde controlul asupra lor, elementele se manifesta conform naturii lor. Focul nu stie decat sa mistuie, apa sa inunde si asa mai departe.

In acelasi mod, cand se ofera ectoplasma „gratuita” spiritelor, ele se manifesta conform naturii lor, care nu este nici buna nici rea, dar in lipsa cunoasterii cheilor de control ale acestora, ele vor lucra haotic in  lumea fizica, fara ca omul inconstient sa le poata controla in vreun fel.

Ce e de facut?..

In primul rand constientizarea faptului ca fumul reprezinta o alta stare de agregare a materiei si nevoia de a studia mai profund legatura acestuia cu omul si spiritele inconjuratoare.

Asa cum am vorbit mai sus, nu vorbim de spirite bune sau rele. Vorbim de clasa spiritelor elementale care nu cunosc diferenta si sunt fara vointa. Ele doar actioneaza conform naturii lor si sunt controlabile de catre fiinte cu vointa. Ele sunt doar niste instrumente slujitoare corpurilor vizibile sau invizibile ale Universului nostru.

  • Din vanturi Iti faci soli, si din flacari de foc, slujitori. (Ps.104:4)

Un prim pas al constientizarii si al stoparii manifestarior haotice ale naturii, a facut-o guvernele multor tari interzicand reclamele la tigari, (cea mai usor si utilizata forma de fumigatie) si apoi interzicand fumatul in locuri publice si inchise.

Chestia cu interesul pentru sanatatea populatiei, lasati-o celor naivi. Atata timp cat se fac eforturi uriase pentru reducerea populatiei globale, se investesc sume uriase in cercetare pentru a controla natalitatea, si la nivel global guvernele nu prea sunt interesate daca populatia moare de foame, e greu de crezut ca le-ar interesa sa nu moara de o posibila imbolnavire de la tigari.

Totusi, ca si control, nu putea sa vina si sa spuna : “interzicem fumatul pentru ca omenirea a avansat spiritual fata de acum 30 de ani, si noi nu putem face fata acestui salt, controland masele de oameni. ” Asa ca, aduce in prim plan o chestie d’asta … cum ca sunt interesati de sanatatea noastra, in timp ce industria farmaceutica ar intra in faliment daca s-ar insanatosi populatia unei tari macar cu 20%.  Observati antagonismul?

Ce pot face eu, concret?

1 – Cerere sincera Divinitatii pentru luminare personala

2 – Studiu sincer in domeniul comunicarii cu Divinul

3 – Construirea unui altar pe care sa poti activa Urim si Tumim

4 – Construirea unui tabernacol fumigen, prin care sa poti primi raspunsurile Divine prin fum, folosindu-te de Urim si Tumim, care se afla in orice structura vie.

5 – Folosirea fumului constient,( chiar daca e provenit de la o tigara, desi ectoplasma produsa de aceasta este in cantitate foarte mica,) si canalizarea dorintelor spre convertire altruista.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.