Despre ganduri si gandire

Ce sunt gandurile si de unde vin?..

Sunt ele un produs al corpului fizic sau al celui spiritual?..

Lumea fizica ia nastere prin Cuvant, care pune in miscare vibratia pe o anumita frecventa Sonora manifestand astfel in fizic ceea ce era DEJA in gand.

Gandul creatiei apare in primul verset al Genezei  (Bereshit) .

La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.(Gen 1:1)

Apare in Popol Vuh al amerindienilor :

Totul era in suspas, totul era calm si liniste, toate erau nemiscate precum si intinderea cerului era goala, …..

Nu era nimic adus impreuna, nimic care sa faca vreun zgomot, nimic miscator sau tremurator… (partea 1, cap1)

Apare in Visnu Purana – india:

Glorie Vasudeva, Victoria fie cu tine, Pundarikaksha, Adorare Viswabhawana, Slava tie, Hrishikesa, Mahapurusha si Purvaja Visnu care este existent si  nepieritor, Brahma care este Iswara spirit, cu cele trei calitati, care creeaza, conserva si distruge, mama a naturii, a intelectului, a intregului univers, fie sa ne dea intelegerea finala a tuturor lucrurilor (Cartea I , cap I)

Apare in toate cartile spirituale ale lumii in toate culturile ca o Forta Suprema .  

Azi, apare in vietile noastre, ale fiecaruia, apare frecvent sa ne calauzeasca pasii.

In Biblia Crestinilor gasim pasaje in care Mesageri ai Cerului vin in legatura cu oamenii prin diverse forme. (Nasterea lui Isac, Nasterea lui Samson, Nasterea lui Isus, etc)… Li s-au dat diverse nume care s-au coagulat in imaginatie si li s-a dat forma umana, (cel mai cunoscut fiind Ingerul Gabriel), desi, una din poruncile de baza ale poporului evreu era: “Sa nu iti faci NICI O INCHIPUIRE  a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.

Astazi, in zilele noastre, la multi dintre noi vine un Inger si ne viziteaza. Este cunoscut ca ingerul Idee, si aduce multa informatie.

Instantaneu spunem : “mi-a venit o Idee” , si suntem asa de mandri de ideea venita, considerand ca suntem singurii detinatori ai superbei informatii.

Daca actionam, e spre folosul nostru. Daca o lasam asa … la nivel de Idee, observam peste putin timp ca este déjà pusa in practica de altii. Ops?.. Pfuuu, pai si eu care credeam ca DOAR mie mi-a venit ideea asta. Serios.. nu am mai auzit-o nicaieri, nu am citit-o nicaieri, nu am vazut.. si totusi… Na… cum de a facut si altul exact conform “modelului aratat mie”?

Da… Ingerul Idee i-a vizitat si pe ei.. pe aceia care au pus in practica ideea, si daca ai impresia ca tu produci gandurile, iata dovada ca nu este asa.

Offf… cum asa?.. si eu care credeam ca sunt proprietarul propriilor ganduri!….

Ce sunt gandurile?

Daca ar fi sa vorbim in termeni  antici, inaintea erei noastre, le-am fi numit simplu, INGERI.

Daca ar fi sa vorbim  in termeni moderni, conform cunostintelor actuale, le- am numi, “interferente subtile ale undelor de frecventa inalta”.

Asemeni undelor radio care sunt transmise pe anumite frecvente, gandurile sunt emise si receptionate. Daca sunt transmise pe aceiasi frecventa pe care avem acordata si “statia de receptie”, evident ca primim acea informatie. 

Prin natura noastra, si mai ales prin “up-date-ul” facut ADN-ului uman  din 1950 prin vibratia Varsatorului, generatia care se naste azi, vine cu un up-grade substantial conditiei umane care depaseste cu mult “tehnologia” veche de a comunica cu Divinul, avand o capacitate ridicata de a se acorda pe mai multe frecvente si a capta “ganduri”  mult mai rafinate decat in vechea structura care se stinge incet incet, ca o masina veche care iese treptat din uz pana si piesele de schimb dispar din comert.

Ca mijloc de acordaj pe aceste frecvente, omul a fost invatat sa foloseasca

Rugaciunea.

Dar rugaciunea este doar o interfata, o usa, o fereastra care permite accesul in lumea Spirituala si foarte multa lume sta in fata ei nestiind sa o foloseasca. Rugaciunea deschisa, permite accesul liber la Divinitate, in timp ce rugaciunea inchisa, blocheaza accesul catre aceasta, facand lumea spirituala obscura si de neinteles.  Despre acest lucru spunea si inteleptul Solomon in cartea sa:


Daca cineva isi intoarce urechea ca sa n-asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba. – (Prov.28:9)

Insa despre LEGE, Despre rugaciunea deschisa si rugaciunea inchisa voi vorbi cu alta ocazie.

Astazi, acordajul pe frecventele spirituale se realizeaza prin procedee simple, la indemana oricui dispus sa experimenteze  conexiunea cu Creatorul, aderand la El, si comunicand deschis cu El.

A gandi liber si in speta, creativ, este un mod activ de viata.

Personal, am experimentat ceea ce am predat. Dupa eliberare, am vrut sa experimentez practic ceea ce predau, si “m-am inchis” in acelasi lanturi in care multa lume sta prizoniera fara sa fie constienta. Apoi am aplicat programul pe care il predau si… da .. functioneaza.

Astfel pot spune ca ma pot inchide oricand, pentru ca pot sa ma si eliberez oricand. Cheile  lacatelor ce tine inchisa multa lume, sunt la vedere. Sunt accesibile oricui, dar putini le recunosc si mai putini le si folosesc.

Ce lanturi?… ce chei?.. ce eliberare?.. ce tot spui?..

Da. Sa ramanem la ganduri. Ele fac totul…

Pana la raspunsul acestor intrebari, te invit sa cauti pe google “mitul pesterii lui Platon”. Tocmai da raspunsul…

O zi.. cu scop iti doresc!….

Pentru libertate
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.