Paradoxul economiei – Cum sa iti cresti valoarea daruind?

Oricat ar parea de ciudat, orice VENIT este rezultatul unei DARUIRI.
Ai venit pe lume pentru ca cineva a daruit. Tatal – mamei si invers. Ai crescut datorita daruirii. Ai incasat primii tai bani pentru ca intai ai daruit timpul tau, serviciul tau, talentul tau, forta ta, etc, care evident si ceacestea ti-au fost daruite. Apoi, pentru ca ti-ai pus timpul tau la dispozitie dandu-i o valoare materiala, ai fost platit de angajatorul tau, sau de clientul tau care beneficiaza de serviciul oferit si te recompenseaza in bani pe care ii transformi conform nevoilor tale.
Si…. totul a inceput cu daruirea


Nemultumirea

La inceput te-ai bucurat, insa cu trecerea timpului au inceput sa apara nemultumirile comparandu-te cu ceilalti.
X- castiga mai mult
Y – Are mai mult
Z – E mai fericit ca mine

Incepi astfel sa compari munca ta si venitul tau cu al celor din jur, INSA la fel ca si un ICEBERG, vezi doar varful iesit din apa fara a sti ce se alfa sub apa – partea invizibila.

Presiunea sociala

Pe langa numultumirea acumulata datorita egoismului, incepe sa se adauge si egoismul celor din jur care vor TOT MAI MULT de la tine.
– Parintii iti planteaza ideea ca fara munca nu te vei descurca in viata, si ca urmare, trebuie sa te „antrenezi” pentru aceasta, trasandu-ti anumite sarcini.
– Partenerul de viata solicita de la tine mai mult decat CREZI TU ca poti, fortandu-ti limitele.
– Copii, desi le-ai daruit, inca MAI VOR..
Si iata un cerc inchis, unde prabusit in spinii economiei, viata grea, isi face loc depresia si scade stima de sine.
Un om cu stima de sine scazuta este un om nemotivat. Un om nemotivat este un om neperformat. Un om neperformant este un om INUTIL si un om inutil este ca „smochinul neroditor” din Luca 13:6-9.- unde stapanul hotaraste
sa fie taiat si aruncat in foc.
Insa vierul intervine si mai cere O SANSA pentru acesta: Mai lasa-l si anul acesta; am sa-l sap de jur imprejur si am sa-i pun gunoi la radacina. Poate ca de acum inainte va face rod; daca nu, il vei taia.”

Speranta

Pentru ca cele mai elocvente lectii privind viata le putem lua din Natura, si de data aceasta haideti sa citim in „cartea naturii”.

sistemul naturii

In schita de mai sus am prezentat cele 4 nivele ale sistemului VITAL incorporate in 3 unghiuri reprezentand cele 3 principii atemporale ale Universului (Vointa, Dragoste si Intelepciune) sau cum spunea Platon – Bine, Adevar si Frumos.

Astfel, Mineralul OFERA din prea plinul sau, seva Vegetalului care creste datorita substantelor oferite de mineral (pamant) si razelor solare care ii spune zilnic : „creste, hai sus, creste”.

Vegetalul ofera la randul sau o parte nivelului superior, animalului hranindu-l prin frunze, fructe si seminte, iar o parte ajunge din nou la mineral hranindu-l. (Frunze care putrezesc).

Animalul ofera la randul sau nivelului superior, hranind Vorbitorul (Umanul) cu lapte, oua, carne, iar o parte revine mineralului (fecale) imbogatindu-l pentru a avea ce oferi vegetalului.

Vorbitorul (U-man) PRIMESTE atat oferta vegetalului (frunze, fructe, seminte) cat si oferta animalului (lapte, oua, carne) si la randul sau ingrijeste nivelurile inferioare (sapa pamantul, uda vegetalul, ingrijeste animalul) insa la fel ca si aceste nivele inferioare, pentru a putea fi ingrijit are datoria sa OFERE nivelului superior din timpul sau, capacitatea sa, castigu sau. Intr-un cuvant, sa fie roditor (folositor).

Care este nivelul superior?

Pentru a intelege acest lucru, haideti sa privim in mitologie.
In toate timpurile a existat credinta unei Forte Superioare numite Zeitati.
Toate culturile au mitologia lor, dar TOATE aceste mitologii vorbesc despre ofrande aduse zeilor si efectul lor asupra umanitatii.

Pilda „Smochinului neroditor” reflecta tocmai acest principiu:
„Daca tot nu rodesti, Stapanul te va taia si arunca in foc. Macar sa fii bun de ceva daca tot nu aduci rod conform structurii tale”. 🙂

Astfel, facand o analiza si comparand mitologiile principalelor culturi (Budista, Hindusa, Egipteana, Iudaica, Crestina, Islamica) si studiind corespondentele valorice pe care le atribuie fiecare, a rezultat urmatoarea schita:

scara-ierarhica cosmologica

Astfel, totdeauna nivelul superior ingrijeste de nivelurile inferioare pentru ca acestea sa le OFERE la randul lor „hrana”.
Ca si exemplu, nici un agricultor nu va ingriji la nesfarsit o planta care nu ii este folositoare deloc, si nici un fermier nu va ingriji la nesfarsit un animal sau pasare care nu produce nimic la randul sau.

OK … dar.. cum daruiesc?

Pentru aceasta haideti sa ne uitam la cei ce fac acest lucru.
Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca in domeniul economiei evreii conduc totul.
Dar care este principiul lor?

Intr-o zi, navigand pe facebook aiurea, am vazut o reclama:
„Vrei sa scapi de datorii? Intra in programul BANOMETRU”.
Si…. din pura curiozitate am dat click sa vad „ce e cu asta?”

Am citit, m-am inscris, am fost sunat, programat si intalnit cu un consultant.
Reproduc aici rezumatul si esenta intalnirii.
Trecem peste dialogul inutil (ce lucrezi, cat castigi, bla bla bla) si ajungem la „schema economica” UNIVERSALA pe care se bazeaza orice program economic al unui gurvern, al unei firme, al unei familii sau al unei persoane.

Schema economica

Sunt DOAR 3 situatii economice existente:

schema economica

Pentru cei aflati in situatia 1 si 2 va recomand programul Banometru.

Pentru cei aflati in situatia 3, le doresc sa ramana asa. Dar ca sa nu ajunga in situatia 1 sau 2, le recomand gestionarea inteleapta a veniturilor.

schema economica actiune

Asa dupa cum se observa in aceasta schita, pentru a iesi din situatia 1, ai doar doua posibilitati. Fie cresterea veniturilor fie scaderea cheltuielilor.

Pentru a gasi noi metode de a creste venitul, de a adauga valoare sau de a gasi noi nise de piata, recomand primele 6 lectii din programul „Gandeste Liber si Creativ” care prin exercitiile prezentate poti gasi infinite cai si metode de a schimba situatia existenta.

Gestionarea inteleapta a venitului

Oricat de mult ai castiga, fara o gestionare corecta a venitului nu te poti elibera.

In discutia avuta cu consultantul de la programul Banometru, acesta mi-a prezentat formula de eliberare si independeta financiara astfel:

Cand incasezi banii pentru munca ta, serviciul tau, dividente, etc, pune 10% – pentru parteneriatul cu Doamne Doamne. Asta fac evreii dintotdeauna si au ajuns sa conduca lumea financiara.

Inca 10% reprezentand plata ta. Plateste-te pe tine insuti. Acest fond poate fi si numit fond de rezerva. Atunci cand apare o situatie neprevazuta, o boala, sau spitalizare, etc, ai un fond de rezerva. Nu umbla la acest fond decat.. atunci cand este URGENTA.

Constituie inca un fond de 10% pentru investitii si formarea de parghii.

Restul de 70% reprezentand cheltuielile curente, facturi, utilitati, hrana, imbracaminte, hobby, etc.

Astfel, pentru un salariu de 2000 de lei net, 200 – merg la parteneriatul cu Dumnezeu, 200 lei fondul de urgenta, 200 lei fond de investitii, iar 1400 cheltuieli uzuale.

Stateam si ma uitam la graficul prezentat de consultant si intreb: „Ok, am inteles, cum fac aceste fonduri? Unde depun cei 10%?”
Imi raspunde:
„Faci un plic si pui in el. Deschizi un cont bancar si depui acolo. Pui banii intr-un borcan. Nu conteaza metoda, conteaza educatia pe care ti-o formezi de a economisi si a gestiona eficient venitul tau.”

Am asteptat o indrumare din partea lui, insa nu mi-a oferit-o. Asa ca de aici am decis sa va ofer cateva idei si daca aveti vreo sugestie in plus, va rog sa o lasti intr-un comentariu.

Cei 10% reprezentand parteneriatul cu Dumnezeu.

Asa dupa cum am vazut mai sus, sistemul Naturii este cel al daruirii nivelului superior, pentru ca sa primeasca ingrijire si sa poata rodi si mai mult.
Astfel, in mod normal ar trebui sa spun ca acesti 10% ii poti oferi ORICAREI BISERICI cu care rezonezi.
Insa, asa dupa cum multi observati, Biserica nu mai este ce a fost odata si ce ar trebui sa fie. A devenit mai degraba un soi de „stat paralel” 🙂 in care cei chemati sa ridice nivelul spiritual al enoriasilor, cauta sa „suga” tot mai mult si sa se imbogateasca pe seama celor „naivi”. Totusi sunt si exceptii. Si daca cunosti o biserica sincera si rezonezi cu modul ei de a ridica nivelul umanitatii, poti darui acolo cei 10%.

O alta varianta ar fi sa oferi cei 10% unei asociatii, unui ONG sau activitati care au ca scop RIDICAREA UMANITATII LA UN NIVEL SUPERIOR. Astfel, prin educatia oferita, activitatile pe care le fac, principiile care le sustin, aduc un aport nivelului Superior.

Una dintre aceste asociatii este Noua Acropola. Vezi care filiala este mai aproape de tine, ia legatura cu ei si iti vor fi recunoscatori pentru aceasta. In plus, rodul tau, se va intoarce inzecit la tine.

O alta varianta pentru cei 10% ar fi Scoala de Cabala. Ofera cursuri si ateliere pentru dezvolarea spiritualaa celor doritori de inalt.

Deasemenea, o alta ramura a Cabalei este studiata de catre Institulul de educatie si cercetare Bnei Baruch

O scoala cu adevarat valoroasa pentru viitorul tinerilor din Romania, este Scoala de Valori cu motto-ul: „Crestem caractere”

Daca rezonati cu filosofia, scoala misterelor si a gnozei, va recomand Vopus

Pentru cei care doriti sa investiti in dezvoltarea copiilor dvs ca sa devina baza societatii de maine, va recomand doua Asociatii cu o larga raspandire in romania si cu multe filiale. Astfel, puteti cauta cea mai apropiata filiala de dvs si sa luati legatura cu ei. Este vorba de Cercetasii Romaniei si Exploratori pentru Viitor.

Asociatia Revelatio – Are ca scop dezvoltarea unitatii sociale prin programe educationale, schimb de experienta cu alte culturi, si promovarea valorilor atemporale prin
1. Conferinte pe teme culturale ale diferitelor tari.
2. Mese rotunde cu invitati speciali, filmate si puse la dispozitia publicului.
3. Programe culturale (cor, poezie, teatru) realizate cu membrii asociatiei.
4. Transmiterea mesajului nostru publicului, prin manifestari artistice, concerte, teatru realizate de membrii asociatiei.
5. Proiecte sociale prin care promovam voluntariatul in camine de batrani, persoane cu dizabilitati, copii institutionalizati, actiuni ecologice si ocrotirea naturii prin activitati precum: sport, calatorii, explorari, experimente.
6. Workshopuri cu caracter initiatic in diferite domenii de activitate (arta, mestesuguri, meserii, gospodarie, natura, cultura, sanatate, recreere) pentru a dezvolta activitati sociale, culturale si dezvoltare personala.
7. Productie hand-made, muzicala, concept, emisiuni tv, documentare, DVD, filme de scurt si lung metraj.

Pentru a directiona cei 10% catre Asociatia Revelatio, este suficient sa apasati butonul de mai jos.

Daca stiti si alte organisme care se ocupa de ridicarea nivelului umanitatii, recomandati-le intr-un comentariu si poate chiar le voi adauga in articol.

Cei 10% reprezentand fondul de rezerva

– Deschide un cont DOAR pentru ei.
– Fa o cutie inchisa care sa permita introducerea banilor dar nu si umblarea la ei. Pentru a ii scoate fiind necesara spargerea cutiei.
– Daca te poti controla suficient, pune banii intr-un plic separat de restul.

Cei 10% reprezentand fondul de Investitii

Strange intr-un cont sau plic separat acest fond si informeaza-te bine inainte de a investi intr-un instrument financiar. Un ajutor in acest sens poate fi blogul lui Laurentiu Mihai – Instrumente financiare in care sa investim.
Principalele instrumente de investitie sunt:
– Depozit bancar
– Actiuni
– Obligatiuni – titluri de stat
– Instrumente finaciare derivate
– Unitatile de fond
– Bursa, piata forex (Pentru aceasta va recomand sa studiati Ghidul investitorului la Bursa.)
– Imobiliare

Restul de 70%….cheltuiti-l inteligent 🙂

Sarac in cele vremelnice, bogat in aur curat.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.