Cum sa ne transformam emotiile negative in valori pozitive

Transformarea – un proces alchimic interior

Nemultumirile, frustrarile, neimplinirile ne fac sa luam mereu decizii in viata noastra care ulterior se dovedesc fie bune fie rele, dar care alimenteaza alte neimpliniri.

Stiti?.. ca in cazul pastilelor. Luam o cutie, si citim prospectul. O lista intreaga de efecte pozitive asteptate, dar insotite si de efecte adverse, cu efecte negative asupra organismului fac obiectul atentiei sporite inainte de a ingera acel medicament.

Ce e de facut?..

Pe fondul acestor „aplicatii” din viata noastra, intra in schema „programatorii” care vin sa corecteze cumva erorile de sistem. Totusi, sistemul nu poate recunoaste „codurile straine” de el insusi, si nu poate instala up-dateuri daca limbajul transformational nu poarta aceleasi caracteristici de sistem.

Astfel, totdeauna cel mai bun profesor si ghid ne-a fost si ne ramane NATURA.

Asa cum vedem Natura la lucru in exterior, la fel aceasta lucreaza si in interiorul nostru.

Materia din care suntem formati, este un rezid al Naturii dar supusa unui proces indelungat de separare, curatare, cernere, unire la loc a elementelor, apoi solidificate in ea insasi da nastere unei energii nedeterminate care asteapta sa fie chemata intr-o forma determinata pentru a se putea manifesta.

Stiu, se vor gasi foarte multi ignoranti care vor respinge imediat acest „up-date” pe principiul fundamentalismului religios: „Auzi mai nene?.. Lasa-ne cu filosofiile astea, ca treaba e simpla de tot. Dumnezeu ne-a facut si noi trebuie sa ascultam de El.”

Nu am decat sa zambesc si sa spun: „Ai dreptate, eu nu am contrazis acest lucru. Am spus doar CUM a reusit Dumnezeul asta de care vorbesti sa te intocmeasca.”
Este ca si cum as privi la o constructie fabuloasa, si spun: „Aceasta cladire a fost facuta de firma X”. Si… vine altul si spune :
– NU… stiu eu cine a facut aceasta cladire. Unchiul meu a lucrat aici, a fost fierar betonist.
– Da? si vezi aici doar fier beton?
– Pai a mai fost si varul Vasile care a cofrat si a pus betonul. Si mai aveau cativa care ii ajutau.
– Aha… si ei sub ce forma juridica lucrau?
– Ce e aia?… sub cerul liber bai….
– Nu asta te-am intrebat, ce anume i-a unit sa faca aceasta cladire?
– Nimic bai, s-au apucat asa….
– Asa din senin?.. Nu au avut ei un scop?
– Pai ce scop sa aibe?.. nu vezi? sa faca aceasta cladire…
– Bun.. si revin la firma. Cum se numea?
– Nu stiu ma.. lasa-ma cu asta, ca nu stiu despre ce firma vorbesti. Dar iti spun eu sigur. Nu o firma a facut caldirea asta, ci Unchiul meu si Varul Vasile.
– Ok.. am inteles

Cam asa sta treaba cu Creatorul si mijloacele prin care a creeat aceasta masinarie minunata, si anume Omul.
A pus toate elementele si mijoacele Sale la lucru pentru a uni, a separa (scoaterea coastei din Adam) apoi a uni din nou si a da o forma in care Energia Sa (Spiritul Sau) sa se poata manifesta. („I-a suflat in nari suflare de viata si astfel a devenit un suflet viu).

Bun… si totusi, omul nu este perfect. Omul inca are multe de transformat.
Si vine iar fundamentalistul religios si spune ca acest lucru are o cauza (pacatul) si rezolvarea este posibila doar prin CREDINTA.

Buuuun, zic.. Foarte bine ai spus…
Totusi, CUM poate avea loc aceasta transformare?

Omram Michael Aivanhov, un mare Maestru initiat ne spune:

Transformarea este un lucru dificil, dar nu imposibil, căci materia fiinţei noastre fizice şi psihice este rezistentă şi nu se lasă chiar atât de uşor modelată. Cu toate acestea este posibil, şi vom vedea cum anume.

Întâlnim materia sub patru forme: solidă, lichidă, gazoasă şi plasmă, corespunzătoare celor patru elemente: pământ, apă, aer, foc. Fiecare dintre aceste elemente se caracterizează printr-o subtilitate şi o mobilitate superioare precedentelor. Putem spune că regăsim aceste elemente chiar şi în om:
– corpul fizic corespunde pământului;
– corpul astral (inima) corespunde apei;
– mentalul (intelectul) corespunde aerului şi
– corpul cauzal (spiritul) corespunde focului.

În ce raporturi se află aceste elemente?
Pentru a le înţelege vom citi o pagină din marea carte a naturii vii.

stanci in apa

Cineva se întorcea într-o zi dintr-o plimbare pe malul mării. L-am întrebat: „Ei, şi ce-ai văzut acolo? – Oh, nimic deosebit! – Cum, chiar n-ai văzut nimic? – Nu, nu era nimic special de văzut: marea era liniştită, soarele strălucea, atâta tot. – Da, dar era acolo ceva esenţial, ceva pe care dacă l-ai fi observat şi l-ai fi înţeles, ar fi putut să-ţi schimbe întreaga viaţă, întreaga fiinţă”.
Bineînţeles că s-a uitat la mine cu mirare. L-am întrebat: „Stâncile, le-ai văzut? – Da. – Şi ai observat ce forme prelucrate au? – Da. – Ei bine, cine a făcut asta? – Apa, bineînţeles, aruncându-se asupra lor. – Şi ce a determinat apa să facă aceasta? – Aerul. – Şi cine a pus în mişcare aerul? – Probabil că soarele. – Ah, slavă Domnului!” Dar, mă privea tot fără să înţeleagă şi atunci i-am explicat.

Soarele pune în mişcare aerul, aerul acţionează asupra apei, şi apa asupra pământului.
Să traducem: spiritul lucrează asupra intelectului, intelectul lucrează asupra inimii şi inima lucrează asupra corpului fizic. De aceea este necesar să învăţam a lucra cu spiritul nostru, căci el ne iluminează intelectul, acesta la rândul lui ne va lumina inima iar inima ne va purifica corpul fizic.
Deci, putem să ne transformam dacă înţelegem interacţiunea celor patru elemente: caracterul se va transforma mai întâi şi poate că într-o bună zi, chiar şi temperamentul va putea fi puţin modificat. Există şi posibilitatea de a ne transforma total, dar cu condiţia de a începe cu începutul: cu spiritul.

CUM?
Introduceţi în spiritul vostru o fiinţă sublimă, un ideal înalt, şi concentraţi-vă zilnic asupra lui: el va introduce în voi vibraţii noi care se vor propaga încetul cu încetul până în adâncul fiinţei voastre. Bineînţeles că este o muncă de lungă durată ale cărei rezultate nu le veţi remarca imediat, dar aceasta nu trebuie să vă oprească din drum. Uitaţi-vă câtă vreme i-a trebuit mării ca să fasoneze stâncile! Aşa încât, aveţi încredere şi curaj, căci într-o zi veţi sfârşi şi voi prin a vă fasona “stânca voastră“ adică corpul fizic.
(Omram Mihaiel Aivanhov – Alchimie spirituala)

Astfel dar, pentru a cunoaste adevarata libertate, este necesara cunoasterea Adevarului. Si… Acesta ne va transforma si elibera.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.