Ce inseamna a „fi realizat”?

Azi vorbim despre realizare

Tu ce intelegi prin “a fi realizat”?

Acum ceva timp, cineva imi spunea: “macar sa fi realizat tu jumate din cat am realizat eu in viata”.

Intreb: “tu ce ai realizat”?

Pai nu se vede?.. Nu – zic eu.

Am casa mare, masina, si doi copii instariti.

Atat? 🙂

Daca asta inseamna realizare, pot sa spun ca este egal cu nimic. Nimic din toate acestea nu iei cu tine dupa o viata de truda.

Daca nu ai realizat ce inseamna omenia, nu ai realizat ce inseamna valorile atemporale,  bunatatea, multumirea, curajul, demnitatea, si mai cu seama FERICIREA, nu ai realizat nimic.

Dupa o viata de truda, cand pleci de pe acest pamant nu iei nimic cu tine decat ce ai realizat in plan spiritual. Toata truda, toata averea materiala ramane in material.

Bun.. si atunci?.. ce inseamna a fi realizat?..

Citez acum iar din cuvintele Maestrului meu:

Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii, ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. (Mat.6:19-20)

Ce inseamna acest lucru?

Pai hai sa vedem, ce anume poate fi furat si devalorizabil.

Nu am sa stau sa fac o lista aici, acest lucru il puteti face singuri. Cand va ganditi la ceva de valoare, puneti urmatoarea intrebare: “se devalorizeaza in timp? (ruginesc). Poate fi furat?” – daca raspunsul la intrebare este DA, atunci inseamna ca acel lucru NU ESTE DE VALOARE. Daca raspunsul este NU, atunci inseamna ca se merita sa sacrifici totul pentru acel lucru.

Tot Maestrul spunea asa: „Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are si cumpara tarina aceea. „(Mat.13:44)

Astfel dar, ceea ce este vizibil, si care “izbeste privirea”, nu este decat arama sunatoare si chimval zanganitor. Suna, galagios dar fara substanta. Arata stralucitor, dar inauntru este gol.

Acum poate va ganditi la lucruri de valoare si nu gasiti nimic ce nu poate fi furat sau devalorizabil.

Un raspuns ni-l da un mare intelept: comoara de pret a unui om este munca. – (Prov.12:27)

Un om cu o meserie invatata bine, o poate avea cu el oriunde. Cu cat se specializeaza in mai multe ramuri, cu atat va avea o comoara mai mare. Practic, o meserie nu poate fi furata in sensul ca ramai fara ea. Nu se devalorizeaza si ramane a ta oriunde ai fi.

Farmecul personal nu poate fi furat si nici devalorizat.

Lista poate continua, dar va las pe voi sa gasiti acele comori pentru care se merita sa sacrifici totul. Acele comori care se strang “in cer”, in astral, in minte, in suflet.

Sa revenim la realizare.

Daca tot ce intelelegem prin REALIZARE este legat de BANI sau valori materiale, n-am realizat NIMIC . Nici macar nu am realizat ca nu sunt realizat.

Daca prin realizare intelegem valoare de sine, am realizat totul.

Cresterea valorii personale prin ceea ce ESTI nu ceea ce vrei sa fii, aduce cu sine si valori materiale. Altfel, vei realiza, dar prea tarziu, ca totul este desertaciune si goana dupa vant.

Va doresc un an plin de realizari si eliberare totala.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.