Ritualuri oculte practicate in biserici si acasa

Cult sau ocult?

Orice cult are simboluri si ritualuri oculte , insa nu tot ce este ocult face parte dintr-un cult.

Cunosti sensul ocult al ritualurilor si simbolurilor cultului tau?

Nu ai participat niciodata la ritualuri oculte?. Esti sigur?

Hai sa vedem.

In cele ce urmeaza iti voi arata 2 ritualuri cu sensuri profund mistice a caror insemnatate si-a pierdut din magie, insa ele nu au incetat sa produca efecte in viata ta folosindu-te de simbolurile lor.

Am folosit cateva cuvinte „magice” pentru a-ti atrage atentia. Ritualuri, mistic, simbol, pierdere, magie. J

Nu te aseza comod, pentru ca vor veni cuvinte si mai profunde dar tavalite in banalitate, ca sex, atractie, fuziune, ejaculare, procreere.

Sa incepem cu primul ritual la care participi regulat, (unii odata pe an, alti la 3 luni sau altii si mai des.)

Ritualul ocult si magic pe care cu siguranta l-ai practicat sau il practici, consta in faptul ca in ziua marelui Zeu  pagan Ra, îngenunchezi in fata unui vechi instrument de tortura, si privesti tacut la trupul uman torturat cu mare cruzime ingerand cu satisfactie simboluri ale sangelui si carnii.

Altii fac ceva asemanator insa in ziua marelui Zeu Saturn. Si dupa citirea unor formule antice, si inchinarea in fata unui trup uman torturat, urmeaza umilirea semenului si  sorbirea simbolului sangelui si al carnii.

Recunosti, nu? Nu?… cum nu?…

In orice capela crestina, fie duminica in ziua Lui Ra.. (ziua soarelui)  sau sambata – ziua lui Saturn, periodic se infaptuieste impartasania in fata crucifixului rostind textele adecvate din evanghelii.

Ritual ocult.. intr-un cult. Ritual cu puternice legaturi antice, tratat azi cu multa familiaritate.

Al doilea ritual se refera la actul creatiei. „Sa facem om dupa chipul nostru, asemanarea noastra…”

Odata cu aceasta caracteristica, omului i s-a incredintat si puterea de a creea viata.

Orice adult stie ca singur nu o poate face, dar impreuna cu un partener potrivit poate aduce la viata un om dupa chipul si asemanarea sa.

Vai… ce seamana cu tacs’o…zice matusa care vede ptr prima data noul nascut. Vaaaai.. are ochii maica’sii…

Dumnezeu creeaza omul din dragoste.

In acelasi fel, prin dragostea dintre barbat si femeie se ajunge la cuvant. Si cuvantul spune: „hai sa facem…. „ si o fac. Iar prin hotararea lor, impinsi de legea atractiei, atomii se unesc, moleculele asculta, si prin fuziunea lor are loc marea explozie care produce viata (Big-bang-ul). Big – mare si bang. (Cauta pe google sa vezi ce inseamna bang in engleza)

Cuvantul nu este ales la intamplare

Actul procreerii, este un simbol al faptul ca esti pro creatie si infaptuiesti simbolic actiunea Creatorului intr-un ritual sacru intim.

Acest ritual a ajuns atat de banalizat si transfigurat, incat Moise, marele creator de sistem legislativ si social a reglementat acest lucru prin alcatuirea unui act care sa ateste legalitatea sau ilegalitatea unei uniri umane in scop creativ, numind-o „casatorie”, si eventual renuntarea la acest statut tot printr-un act care sa ateste despartirea. Insa…. DE LA INCEPUT NU A FOST ASA. (Mat.19:8)

Acum te intreb; cat de sacru privesti aceste ritualuri? Si nu ma refer aici la ceea ce profanii numesc „inselat”?. Din nou un cuvant ce are mai degraba a face cu egoismul uman si gelozia (stari profund grosiere) decat cu „incalcarea legii”.

Cum a ajuns un ritual ocult sa fie practicat de un cult?

Termenul ocult, este vehiculat in lumea profana cu un oarecare iz negativ fiind asociat cu practici satanice. Rostirea lui produce in fiinta slab informata o emotie negativa, teama si precautie.

Totusi, termenul se refera la ceva ce este ascuns, tainic, misterios.

Si cum orice cult are la baza omagii care se aduce divinitatii prin acte religioase, aproape inevitabil vorbim de ceva ascuns, tainic, misterios… adica.. ocult.

Cum sa folosesti ritualurile cultului tau in favoarea ta?

Pentru acest lucru primul pas este

Constientizarea.

A fi constient de ceea ce se intampla cand folosesti simboluri si ritualuri este ceea ce cu alte cuvinte s-ar spune: „Cu stiinta”. Adica sa stii ce faci, ce invoci, ce influentezi si ce te influenteaza, si ce impacta are asupra vietii tale.

Al doilea pas este

Interioarizarea

Chemarea la dialog a lui „Eu Sunt”, inseamna un dialog interior in care procesele interioare ale fiintei se unesc cu procesele lumior spirituale si provoaca transformari, „precum sus asa si jos” – precum in cer asa si pe pamant.

Al treile pas este

Manifestarea

Si acum are loc actul fizic propriuzis care inseamna de fapt o rugaciune activa.

Apicultorii au invatat sa inteleaga comportamentul unor insecte observand „ritualurile” lor. Roitul, imperecherea, orfanizarea…. si desi nu inteleg limbajul de comunicare al albinelor, intelg limbajul de comunicare ritualic al acestora.

In acelasi fel, limbajul uman este uneori de neinteles pentru lumile superioare, insa limbajul ritualic este inteles si produce efectul cerut.

Am dezvoltat mai mult subiectul simbolurilor in lectiile 14-17  ale cursului „gandirea fluida”  disponibil AICI:

Daca te intereseaza aprofundarea subiectului, te astept pe platforma de cursuri online.

Pentru libertate

Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.