Google vă spioneaza prin smartphone. Iată cum puteţi găsi aceste înregistrări!

Fără să-i înştiinţeze în mod clar pe utilizatori, google ascultă şi înregistrează pe serverele sale toate discuţiile din faţa laptopului sau telefonului.

Şi nu e vorba doar de discuţiile pe care le purtaţi la telefon: înregistrarea merge chiar şi atunci când smartphone’ul dvs. stă pe birou sau în buzunar.

Prin urmare dacă vă folosiţi de mulţi ani de smartphone, puteţi asculta toate înregistrările pe care le-a colectat Google în acest timp.

Compania de fapt nici nu ascunde acest fapt. Numai că pentru a afla despre acest model de spionaj trebuie să citiţi câteva zeci de pagini de “Termeni şi condiţii“. Bineînţeles nimeni nu face asta.

De ce Google face aşa ceva?
Compania transmite toată informaţia colectată despre dvs. către motorul de inteligenţă artificială. Teoretic acesta vă studiază şi se adaptează astfel încât să vă prezinte produsele Google într-un mod cât mai confortabil pentru dvs.

Pare să sune bine, dar există nişte paranteze:
Toate aceste informaţii pot ajunge în mâinile oamenilor rău-intenţionaţi, dacă aceştia vă vor sparge contul Google.
Aceste informaţii pot fi utilizate împotriva dvs. într-un eventual litigiu cu statul sau cu Google.
Aceste informaţii sunt utilizate pentru a vă arăta cea mai “potrivită” publicitate.
Din fericire există o metodă de a face ordine şi de a şterge toate aceste informaţii. Asta se face printr-un serviciu special, despre care cunosc foarte puţini. Trebuie doar să vă logaţi şi să curăţaţi totul.

Iată adresele de care aveţi nevoie
Aici se păstrează toate datele înregistrate de microfonul dvs. Dacă aici deocamdată nu este nimic, înseamnă că probabil nu aţi utilizat până acum asistentul Google, adică n-aţi rostit niciodată “Ok Google”.
Iar aici e dosarul complet pe care l-a colectat Google în baza activităţii dvs. pe internet.
Printre altele aici sunt informaţii despre locurile în care aţi fost (cel puţin în care a fost telefonul dvs.), despre căutările dvs. pe internet, despre paginile pe care le-aţi deschis etc.

Dar cea mai importantă funcţie accesibilă a acestui serviciu este că puteţi şterge repede totul din arhivă, lucru pe care vă recomandăm să îl faceţi! Îndemnaţi-i şi pe prietenii dvs. să distrugă aceste informaţii ce pot fi periculoase!

Şi în timpul oricărei activităţi pe internet reţineţi: Google vă urmăreşte.

Sursa: Perfect-ask.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.