Cele 7 Realitati ale lumii noastre

De multe ori ne intersectam in viata cu realitati diferite percepute de simturile noastre si de cele mai multe ori le numim “puncte de vedere”.

Realitatea insa, este absurda cand este privita din perspective diferite. Cand imi este foame, merg in gradina si rup o rosie, o spal, si imi satisfac nevoile fizice. In realitate, pentru planta care a rodit, acest lucru inseamna durere.

Primavara, vierii trec prin vie cu foarfeca ascutita si taie fara mila acele mladite crescut necorespunzator, desi au rodit cu un an in urma. Pentru vier, realitatea inseamna pregatirea butucului pentru rodul ce va urma. Pentru vita de vie, realitatea inseamna durere. Iar pentru mladita indepartata de butuc inseamna moarte.
Realitatile sunt diferite cand sunt privite din perspective diferite.

Si totusi, Realitatea ramane realitate.

Pentru a ne putea conecta la punctele de vedere “diferite” avem nevoie de o perceptie diferita. Pentru a actiona si a modifica o realitate, este necesar a te ridica la un nivel superior, a intra in alta realitate, pentru a schimba realitatea inferioara.

Astfel, am simtit nevoia de a prezenta in acest material, cele 7 realitati ale lumii noastre, pentru a putea constientiza mai bine, modul in care acestea ne pot influenta perceptiile.

Locul corpurilor fixe este reprezentata de REALITATEA FIZICA , interactionand cu ea prin privire, atingere si miscare. Aici este locul experimentului si al demonstratiei lucrurilor pe care spiritul le discuta atunci cand este liber de trup si liber de om.

Locul corpurilor fluide si radiante il reprezinta REALITATEA ETERICA. Interactionam cu ea prin respiratie, vibratie si voce. Din ea spiritul isi ia puterea de a-si misca corpul si de a vorbi prin corp.
Realitatea Astrala, reprezinta locul imaginilor, amintirilor, sentimentelor si viselor. Cu ea interactionam prin imaginative, emotie, dorinta si visare. Daca ne trezim in vis, vom vedea ca ceea ce traieste in astral sunt Ideile-forme sau gandurile vii. Orice gand, lucru sau lume imaginata de un om exista si traieste aici ca fiinta si are o imagine si o intentie. Toate ideile carora le dam viata in astral vor lucre si se vor materialize in fizic pe cai ascunse si simbolice. Aici este lumea formarii.

Cea de a 4-a realitate. Realitatea mentala. – Este locul ideilor prototip, matricea matematica a numerelor, formelor geometrice, notelor musicale, culorilor, ecuatiilor si legilor fizice. Cu ea interactionam prin intentie, prin creatie (scris, desen, muzica, matematica, magie) interactionam, prin gandire. Din ea, vointa divina trimite Ideile in astral unde prind forma, in eter unde se incarca cu energie si pe unele in fizic unde devin corpuri.

Realitatea Divina este a 5-a realitate. Locul constiintei unice si cauza ideilor. Cu ea interactionam prin credinta. Suspensia eului si intuitie. Divinul gandeste ca un copil, este liber, fericit, impersonal si neutru.

A 6-a realitate este Realitatea haosului. Ea este suma tuturor realitatilor posibile, a punctelor fara constiinta, fara miscare si fara viata, care exista fara sa devina, si la care divinul isi trimite razele pentru a le trezi. Aici totul este izolat si tacut. Este non-viata. Numai nebunii ar putea intelege haosul.
Pe fondul non-existentei pe care se sprijina existenta, se afla realitatea Vidului. Asa cum spiritul se sprijina pe materie, nimicul care cuprinde totul are nevoie de acest support. Aici se afla infinitul suprapus peste Neant si este egal cu el, acolo unde nu exista nici timp si nici spatiu , si de aici, ne intoarcem la realitatea fizica.
Atunci cand intr-un dialog, persoanele implicate isi expun “realitatea lor” o fac din perspectiva marcarii la un moment dat a sufletului. Pentru a reprezenta aceste trepte evolutive inteleptii au realizat de-alungul timpului diferite simboluri graphice pentru a constitui arhetipuri functionale de constiinta, ele fiind totodata si “pietre kilometrice” de ghidaj pentru adeptii ascensiunii.

Sa ne imaginam un turn imens de energie in care sufletul umanitatii evolueaza treptat. Alchimistii l-au numit symbolic ATANOR.
(vezi video)
Tubul este impartit in secvente numite realitati. In interiorul tubului, sufletul umanitatii se deplaseaza in spirala fortat de focul alchimic, numit in Cabala, dorinta sau vas.

Aflati in realitatea fizica, cei de pe aceiasi treapta evolutiva vor comunica aceleasi trairi, aceleasi experiente, aceiasi limba, si se vor consitui sub acelasi crez si aceiasi identitate.

Daca unul dintre ei ridica privirea in sus, va observa ca in aceiasi realitate fizica, se afla un confrate de-al lor care le vorbeste despre lucruri pe care el le-a intalnit parcurcand celelalte realitati. Unii dintre ei, vor lua aminte la sfaturile lui desi rational nu pot concepe multe din cele spuse, dar vor cauta sa afle mai multe. Aceasta se numeste Credinta deasupra ratiunii.

Altii, vor considera ca nu are rost sa isi piarda vremea ascultand bazaconiile unuia care se crede “reincarnat” si vor alege sa isi poarte singuri experienta. Aceasta se numeste ignoranta.

Astfel, in segmentul realitatii fizice, deosebim o clasa de oameni ce prefera indrumarea inteleptilor, iar o alta clasa ce prefera propria experienta. In cabala, aceasta se numeste calea torei si calea suferintei. Practic, toata omenirea avanseaza prin toate cele 7 realitati impinsa de focul alchimic, numite dorinte sau vase, insa unii avanseaza pe calea Legii, ceilalti prin calea suferintei.

Acestea sunt singurele cai. Sunt doar doua cai. Calea Torei numita si calea legii, sau calea suferintei.
Calea ta, este calea pe care o alegi.
Alegi sfatul inteleptilor, care au avansat si transmit confratilor datele exacte ale calatoriei, GPS-ul ascensiunii spirituale? sau alegi ignoranta si vei avansa pe calea suferintei?

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.