Gandirea Religioasa

Tu ce fel de gandire ai?..Te bazezi pe ceea ce crezi sau pe ceea ce stii? care ar fi diferenta?
Te invit la un studiu profund al principalelor crezuri ale lumii, si care formeaza baza religioasa a multor culturi de pe glob. Atunci cand descoperim esenta care leaga toate aceste gandiri si crezuri, deja am urcat o treapta in evolutia noastra spirituala. Un salt urias si evident in constiinta.


Pornind de la faptul ca oamenii pot merge pana acolo incat sa ucida in virtutea credintei lor, ca sunt in stare sa isi piarda viata pentru un anume crez, sau sa se arunce in aer pentru o cauza religioasa, am prezentat intr-un material video trecut “cele 7 realitati ale lumii noastre” ca si factori cauzatori a ceea ce face diferenta in gandire, crezuri si convingeri .

De data aceasta vom focusa mai mult obiectivul, si ne vom indrepta atentia catre Gandirea Religioasa.
In numele religiei s-au dus cele mai multe batalii. In numele religiei s-au facut cele mai odioase crime. In numele religiei s-au produs cele mai mari atentate si tot religia este subiectul care produce cele mai mari controverse.

Desi, ca un paradox, toti promotorii religiilor vorbesc despre Unitate, Toleranta, Dragoste, Pace, insa practica invinge totdeauna teoria, si tocmai propovaduitorii acestor valori, sunt si cei mai mari provocatori de conflicte, gandire rigida, ura si dusmanie.

De ce se intampla acest lucru?

Spuneam in tema “celor 7 realitati” ca o problema din dimensiunea actuala, nu poate fi rezolvata decat daca ne ridicam pe o treapta superioara, pentru ca de acolo, de sus, sa o putem rezolva schimband algoritmul.

Astfel dar, pentru a intelege paradoxul conflictual provocat de religii (care ar trebui sa fie tocmai invers , mediator al conflictelor) avem nevoie sa ne ridicam deasupra religiilor pentru a le intelege.

Nu… Nu sunt Ateu. Daca asta ai gandit auzind afirmatia mea, ai presupus gresit. A fi inafara religiei, nu inseamna a fi Ateu. Insasi Ateismul este o religie si deci nu ma caracterizeaza.
A fi impotriva TEISMULUI, este tot o paradigma la fel ca si TEISMUL. Despre aceste paradigme voi vorbi intr-un video urmator.

Astazi ne vom ocupa de Gandirea Religioasa mondiala care se poate imparti in 7 mari categorii. A 7 categorie urmeaza a se contura in epoca Varsatorului in care tocmai intram.

Am facut o sinteza a principalelor credinte si gandiri intocmind urmatoarea schita.

1. Tot ce este PERCEPUT exista . Aceasta gandire a produs religii ale evolutiei si transformarii care au ca principii de baza initierea sau renasterea.
2. Tot ce este SIMTIT exista. Aceasta gandire a produs Religii ale revelatiei si ascetismului care au ca principii de baza Mana (intinsa) sau Harul,
3. Tot ce este GANDIT exista. Aceasta gandire a produs doua soiuri de religii. Religii ale puterii personale care au ca principiu de baza Prana sau Chi si Religii ale pacatului si vinei care au ca principii de baza, Logosul sau Legea.
4. Tot ce este INTUIT exista. Aceasta gandire a produs Religii ale calatoriei pe calea Sinelui care au ca principiu de baza Dharma sau Tao,
5. Tot ce este TRAIT exista. Aceasta gandire a produs Religii ale Destinului ciclic care au ca principiu de baza Karma sau Efectul,
6. Tot ce este VISAT exista. Aceasta gandire a produs Religii ale Anihilarii si integrarii care au ca principii de baza Nirvana sau Satori.

Toate aceste gandiri religioase au ca subiect comun Modelul orizontal (Cerul si Pamantul) sau Modelul Vertical (Soarele si Luna)
Modelul Orizontal prezinta IMANENTUL in lume in timp ce Modelul Vertical prezinta TRANSCENDENTUL in afara lumii.

crucea

In toate aceste religii exista Revelatie intr-un mod Ontologic ( ca teorie a existentei) care au un mod de manifestare relevand un anumit obiect.

gandirea religioasa, gandeste liber

Astfel, revelatia epifana are ca model ontologic cel orizontal manifestat in Mintea Umana relevand un obiect profan.
Kratofania, ca si revelatie are ca model ontologic tot cel orizontal manifestat in forta exterioara relevand un model Magic.
Hierofania are tot model orizontal manifestat ca sacru in interiorul profanului relevand un obiect sacru.
Teofania, se deosebeste ca model ontologic de celelalte prin faptul ca prezinta un model de tip vertical, transcendental manifestand o zeitate si reveland un obiect Divin.
Ca sa intelegem mai bine rolul pe care il poarta religia, haideti sa aruncam o privire asupra copacului vietii .

Inteleptii Kabalisti care au reusit sa atinga lumile superioare, au facut o sinteza grafica a sistemului emanatiilor valabil in orice plan, lume, sau realitate, oricare ar fi aceasta.

Privit din lumea actiunilor pamantesti, (Assia) copacul prezinta lumea Queliphoth – Klipot – Creatul material de la Satanas la Nehama astfel:

lumea klipoth

Privit din lumea formarilor ceresti, (Yetzirah) copacul prezinta lumea Sabaoth, creatul spiritual de la Emanuel la Samael astfel:

Sabaoth

Privit din lumea creatiei prototipice, (Beriah) copacul prezinta lumea Hekhaloth – Increatul immanent de la Shekinah la Yilom.

Hekaloth

Privit din lumea emanatiei sefirotice (Atzilut) copacul prezinta lumea Sephiroth – Increatul transcendent de la Keter la Malkuth.

sefiroth

Privit din Marea Eneada a zeilor vechi ( Adam Kadmon) copacul prezinta lumea Khemeth , Patronii omenirii de la Atumptah la Gebearth.

kenet

Religia, asa cum ii spune si numele Religo, are misiunea de a Re-Lega, rupturile cauzate de Egoism, numite si spargerea vaselor.

Astfel, fiecare sfera are nevoie de un canal care sa permita comunicarea cu celelalte, facand posibila legatura si conectarea la lumina absoluta, energia necesara pentru mentinerii vietii. Aceste canale leaga sau re-leaga, reface caile de comunicare si acces intre sfere, si poarta numele de Religie.

Evident ca pe aceste cai sunt numeroase suflete sparte din sufletul comun al lui Adam, aflandu-se intr-un imens labirint pe care il au de parcurs. Trecerea dintr-o lume intr-alta, de la un copac la celalat noi o numim moarte. Revenirea in aceiasi lume, dar cu o experienta imbogatita, poarta numele de reincarnare in credintele orientale, sau inviere in credintele occidentale.

Parcurgerea tuturor traseelor, in nr de 125, a fost numita in credintele orientale, Nirvana sau in religiile occidentale, Viata vesnica prin procesul de mantuire, numit in kabalah , Adeziunea cu Creatorul.
Unirea a doua sfere din lumi diferite poarta numele de zivug, iar constientizarea drumului parcurs si cel ce urmeaza a fi parcurs, tine de intelepciune.

Cu alte cuvinte, trecand prin toate sferele, parcurgand toate legaturile acestora, religia nu mai poate oferi nimic, pentru ca ceea ce a fost de legat, s-a re-legat, lar Adeziunea cu Creatorul Insusi a avut loc, si odata cu aceasta s-a sfarsit si calatoria, nimicind notiunea de moarte, nimicind notiunea de sacru sau profan, magic sau Divin, Nimicind notiunea de razboi, pentru ca adeziunea sufletului calator cu Creatorul insusi, este precum picatura care intalneste Oceanul.

Nu uita, noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. (Efes.6:12)

Cineva, mi-a trimis odata o poza reprezentand evident o doctrina religioasa, in care este prezentat un ciur prin care oamenii sunt cernuti.

cernerea

Evident ca imaginea este duala desi este propovaduita de o doctrina de dreapta.
Adica, atunci cand trec faina printr-o sita (un ciur) , pastrez ceea ce A TRECUT prin aceasta (prin ciur) si arunc ceea ce a ramas in ciur. Deci folositori sunt cei ce trec de sita.

Daca vreau sa aleg graul de neghina, evidend ca prin ciur va cadea neghina. De data aceasta pastrez CE A RAMAS in ciur si arunc ceea ce a trecut de sita. Deci folositori sunt cei ce raman in sita.

Perspectiva din care privim cernerea, difera de la actiune la actiune, de la intentie la intentie.

Gandirea religioasa rigida, a facut separatie intre oameni. A produs razboaie, atentate, crime, sinucideri.
Atunci cand descoperim esenta care leaga toate aceste gandiri si crezuri, deja am urcat o treapta in evolutia noastra spirituala. Un salt urias si evident in constiinta.

Sunt Eusebiu Voinea, si te invit a dezvolta o gandire libera si creativa, o trecere la alt nivel, un salt evident in constiinta, ce poate permite usor trecerea in cea de a 5-a dimensiune.

Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.