Cat de credibil poate fi Zodiacul?

Ignorat de unii, imbratisat de altii, Horoscopul a devenit destul de controversat punandu-se la indoiala veridicitatea previziunilor publicate de astrologi.

Acestui subiect i-au fost atribuite zone din zodiac, astrologie, numerologie, angeologie ca factori marcatori de evenimente. Insa inainte de toate as vrea sa facem deosebirea dintre HOROSCOP si ZODIAC.

HOROSCOPUL – Asa cum ii este si numele (HORO – derivat de la ORA, si SCOP) s-ar traduca ca „stiinta de a afla scopul orei” .

ZODIACUL – reprezinta zona circulară a sferei cerești în care se află cele douăsprezece constelații corespunzătoare lunilor anului și prin fața cărora trece diurnul aparent al Soarelui în cursul unui an.

Pentru ca suntem intr-o regiune predominant crestina, am sa folosesc citate din Biblie. Desi ele se coreleaza foarte bine cu Popol Vuh al Amerindienilor, cu Mahabarata indienilor, cu Cartea lui Dzian, toate vorbesc despre acelasi lucru. In ce priveste zodiacul, acesta ARE cu siguranta influenta asupra noastra, fie ca vom crede asta, fie ca nu.

Un text din Iov spune asa: „Tu faci sa iasa la vremea lor semnele zodiacului si tu carmuiesti Ursul mare cu puii lui? (Iov.38:32)” – De aici reiese faptul ca semnele zodiacale sunt Carmuite de o Forta superioara. Mai mult, citim in geneza 1: 14 „Dumnezeu a zis: „Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii; ”
Pai daca acesti luminatori au ca scop sa arate vremurile, inseamna ca intelepti sunt cei care si reusesc sa citeasca aceste semne.

Mentionez faptul ca zodiacul asa cum este prezentat in mass-media ca si preziceri menite sa influenteze oamenii, sunt ABERATII. Sunt practic inselatorii pentru mintile slabe si manipulari psihologice.

SIMBOLISMUL ZODIILOR

Daca privim semnele zodiacale ca si influenta globala, atunci vom vedea urmatoarele simboluri:

diagrama zodiacului

Geneza 25:24 „S-au implinit zilele cand avea sa nasca; si iata ca in pantecele ei erau doi GEMENI.
Este vorba de nasterea lui Iacov si Esau, doi gemeni, ca simbol al inceperii epocii gemenilor. Epocile zodiacale dureaza cca 2000 de ani, pana semnele se reaseaza din nou. (cautati sa identificati pe diagrama astrologica de mai sus, semnul GEMENI). Veti observa ca aceasta zodie este urmata de Taur.

Citim in geneza ca Iacov, Geaman cu fratele sau Esau era batran si dupa ce fiul sau cel mai tanar Iosif, ajunge in egipt, batranetile si le petrece in Egipt. Aici, se incepe o noua epoca, iar fii sai, devenit intre timp poporul Israel, sau poporul Evreu, devin robi intr-o epoca straina lor, epoca Taurului. Sfarsitul acestei epoci, este marcat in Biblie prin episodul in care Moise, urcat pe muntele Sinai, lasa poporul in voia lui, si acesta isi toarna un „vitel de aur”, un taur, cu indicatia, „Iata dumnezeu tau care te-a scos din tara egiptului”. Citim in Exod 32:8 „Foarte curand s-au abatut de la calea pe care le-o poruncisem Eu; si-au facut un vitel turnat, s-au inchinat pana la pamant inaintea lui, i-au adus jertfe si au zis: „Israele, iata dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului!”. Cand s-a intors Moise de pe munte, suparat ca poporul nu intelege trecerea in noua epoca, da porunca sa fie nimiciti toti aceia care „s-au inchinat” simbolului care marca o epoca apusa.

Astfel, acel moment marcheaza sfarsitul epocii Taurului si inceputul epocii berbecului.
Asa ca se da o lege in Levitic 5:15 „Cand cineva va face o nelegiuire si va pacatui fara voie fata de lucrurile inchinate Domnului, sa aduca Domnului ca jertfa de vina pentru pacatul lui un berbec fara cusur din turma, dupa pretuirea ta in sicli de argint, dupa siclul Sfantului Locas. Iata cum o noua epoca, pe care o putem, vedea marcata pe diagrama astrologica, in sens cronologic al acelor de ceasornic, incepe sa isi produca efectul.

Aceasta epoca ia sfarsit odata cu epoca pestilor. Inca din Berbec, unii profeti vedeau sfarsitul acestei epoci si au scris: „Domnul Dumnezeu a jurat pe sfintenia Lui si a zis: „Iata vin zile pentru voi, cand va vor prinde cu carligele, si ramasita voastra, cu undite de pescari; (Amos.4:2)” – Apoi, mai tarziu, citim : Pe cand trecea pe langa Marea Galileii, Isus a vazut doi frati: pe Simon, zis Petru, si pe fratele sau Andrei, care aruncau o mreaja in mare; caci erau pescari. (Mat.4:18)
El le-a zis: „Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.” (Mat.4:19).
).

Acest lucru marcheaza inceputul epocii pestilor si sfarsitul epocii berbecului. Este scris ca in timpul crucificarii, cand se aducea jertfa de seara, perdeaua din templu s-a rupt, cutitul preotului a cazut din mana iar berbecul a fugit de pe altar.

De atunci, timp de 2000 de ani am fost sub semnul pestilor, simbolul crestinismului, iar din 1950 am inceput trecerea in epoca Varsatorului. Acum se fac aceste schimbari de paradigme si o noua epoca ne sta in fata…

Este credibil Zodiacul ori ba?

Daca ar fi sa ne luam dupa HORO-SCOP, nu prea, pentru ca aici se fac interpretari generale bazate mai mult pe manipulare psihologica.

Daca ar fi sa ne luma dupa ZODIAC, dupa cum scrie in Iov ca o Forta Superioara Carmueste aceste semne, atunci ar trebuie sa invatam a recunoaste aceste semne.

Mai mult…. Intrebat de ucenicii sai, „cand se vor intampla toate aceste lucruri? Si care va fi semnul cand se vor intampla aceste lucruri?” (Luca 21:7), Isus le raspunde: „Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor (Luca 21:25)”

Faptul ca unii au interpretat o eclipsa de soare sau de luna, ca fiind unul din aceste semne, sau caderea unor meteoriti formand o ploaie de stele, un alt semn despre care vorbea Isus, sunt doar interpretari la nivelul cunostintelor vremii. Faptul ca unii si-au imaginat evenimentele intr-un fel, si au ignorat adevaratele semne, este la fel ca si asteptatorii lui Mesia de acum 2000 de ani care si-l imaginau ca un veritabil luptator, bogat si hotarat sa nimiceasca armata romana si nu l-au putut identifica in persoana unui Nazarinean umil, sarac si plin de Duh Sfant.

La fel s-a intamplat si cu Zoroastru la vremea lui, cu Hermes si chiar cu Sidartha Guadama Budda, care nu a fost recunoscut decat dupa trecerea in Nirmana a acestuia. El refuzand trecerea in NIRVANA – fericirea vesnica, pe motivul de a ramane intr-o zona in care poate tine legatura cu lumea suferinda si a le arata calea prin care poate fi eradicata suferinta. Astfel el alege NIRMANA, din dragoste pentru omenire.

In acelasi fel, in cultura crestina, Isus se foloseste de simbolul Revenirii, pentru a marca, sfarsitul unei epoci si inceputul unei alte epoci zodiacale, pe alte criterii, pe alte valori sociale dar menite sa duca mai departe ADN-ul evolutiv al umanitatii.

Despre aceasta epoca, ce urmeaza dupa Pesti, Insasi Isus, Avatarul epocii Pestelui, spune:

  • Pe cand noroadele se strangeau cu gramada, El a inceput sa spuna: „Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decat semnul prorocului Iona. (Luc.11:29)

Acum sa mergem in cartea IONA la capitolul 2 cu versetul 10:

  • Domnul a vorbit pestelui, si pestele a varsat pe Iona pe pamant.

Mai mult.

Vizionarul Ioan vorbeste in Apocalipsa despre modul in care se va sfarsi epoca sa, epoca pestelui in care traia. Acest lucru avea sa se faca treptat, iar „slujitorii” Universului aveau sa aduca la indeplinire lucrarile lor:

Iata ce citim in Apocalips capitolul 16:

Si am auzit un glas tare care venea din Templu si care zicea celor sapte ingeri: „Duceti-va si varsati pe pamant cele sapte potire ale maniei lui Dumnezeu!”

  • Cel dintai s-a dus si a varsat potirul lui pe pamant. Si o rana rea si dureroasa a lovit pe oamenii care aveau semnul fiarei si care se inchinau icoanei ei.
  • Al doilea a varsat potirul lui in mare. Si marea s-a facut sange, ca sangele unui om mort. Si a murit orice faptura vie, chiar si tot ce era in mare.
  • Al treilea a varsat potirul lui in rauri si in izvoarele apelor. Si apele s-au facut sange.
  • Al patrulea a varsat potirul lui peste soare. Si soarelui i s-a dat sa dogoreasca pe oameni cu focul lui.
  • Al cincilea a varsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Si imparatia fiarei a fost acoperita de intuneric. Oamenii isi muscau limbile de durere.
  • Al saselea a varsat potirul lui peste raul cel mare, Eufrat. Si apa lui a secat, ca sa fie pregatita calea imparatilor care au sa vina din rasarit.
  • Al saptelea a varsat potirul lui in vazduh. Si din Templu, din scaunul de domnie, a iesit un glas tare, care zicea: „S-a ispravit!”

Pentru libertate, intr-o epoca a libertatii, epoca Varsatorului
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.