De ce ne despartim?

Cat de necesara este despartirea? sau la ce ne ajuta practic despartirea? Chiar este nevoie?
Sunt intrebari pe care unii oameni ajunsi in pragul unei despartiri cantaresc toate posibilitatile.

Si totusi….
Isaia 24:1-6 “ Iată, Domnul deşartă ţara şi o pustieşte, îi răstoarnă faţa şi risipeşte locuitorii; cum se întâmplă preotului se întâmplă şi poporului, stăpânului ca şi slugii, stăpânei ca şi slujnicei, vânzătorului ca şi cumpărătorului, celui ce dă cu împrumut ca şi celui ce ia cu împrumut, datornicului ca şi cel căruia îi este dator. Ţara este pustiită de tot şi prădată; căci Domnul a Hotărât aşa. Ţara este tristă, sleită de puteri; locuitorii Sunt mâhniţi şi tânjesc; căpeteniile poporului Sunt fără putere, căci ţara a fost spurcată de locuitorii ei; ei călcau legile, nu ţineau poruncile, şi rupeau legământul cel veşnic! De aceea mănâncă blestemul ţara, şi sufăr locuitorii ei pedeapsa nelegiuirilor lor; de aceea Sunt prăpădiţi locuitorii ţării, şi nu mai rămâne decât un mic număr din ei.”

IUDA PUSTIIT.
Ce ne inspira acest nume: Iuda? – Inselator, vanzator, cu doua fete, cu ego foarte dezvoltat, personalitatea care nu invata lectia decat prin propria suferinta.
Simti sufletul incarcat, devastat si te invinovatesti pentru propriile acte de vanzare, insa aceasta personalitate este creeata in mod intentionat de Creator. Apoi , El se foloseste de aceasta “calitate” pentru a-si duce Marele Plan, mai departe. El hotaraste totul in dreptul tau pentru ca in final, din mainile Sale sa iasa vasul pe care El si-L doreste.

O situatie asemanatoare cu descrierea din Isaia 24, o intalnim in cazul unei despartiri. Suflet pustiit, risipit, trist si sleit de puteri… si totusi, nimic nu se face intamplator. Totul are un rost. In acest context, am invatat o lectie alchimica din procedeul obtinerii sapunului.
despartire
Cand trebuie sa amesteci doua elemente pentru a scoate un alt element nou, sunt necesare interventii suplimentare. Apa cu grasimile (uleiurile) niciodata nu se vor lipi unele de altele. Si totusi, exista un element comun care le leaga (soda caustica). Uneori, pentru ca fuziunea sa fie completa, este necesar focul. Un alt element care “forteaza” conexiunea. Focurile vietii, incercarile, necazurile, ne forteaza unitatea si fuziunea. Apoi, dupa ce se produce elementul nou dorit, (saponificarea) este nevoie de SEPARATIE. Sarea, introdusa in acest amestec, face sa se separe apa de sapun. Procesul este dureros. Orice despartire doare, rupe, insa din aceasta ruptura ies doua noi elemente – sapunul si glycerina. Elemente care actioneaza diferit in raport cu starea initiala. Apa, singura nu poate curata grasimea, murdaria. Soda caustica SINGURA, nu poate curata DOAR murdaria fara a produce rani, arsuri. Asadar, prin unire si apoi separare, Creatorul produce noi structuri care servesc Spiritului Universal.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.