Nosso Lar – Orasul plutitor deasupra planetei Pamant

„Nosso Lar” este un film ce ne prezintă în mod accesibil şi simbolic o realitate suprafizică, pe care, posibil, o vom întâlni după moarte. Este unul dintre puţinele pelicule ce descriu întâmplările unui suflet plecat în lumea de apoi, strădaniile sale de a se purifica de gunoiul mental acumulat în viaţa de om, munca sa continuă de a deveni folositor Universului. Filmul ne prezintă, simplu şi clar, fundamentele unui mesaj spiritual vechi care aduce în inimi optimism şi speranţă. Merită a fi revăzut de mai multe ori!

Ecranizat dupa romanul „Nosso Lar” aparut in 1944 scris de Chico Xavier, filmul descrie experienta sufletului in urma parasirii corpului fizic.

In acest film puteti gasi legaturi intre sentimentele nutrite si efectul lor in plan fizic.
Vezi gasi legaturi intre Legile Universului si efectul lor vizibil in plan fizic.
Cele 72 de nume Divine sunt prezentate „didactic” ca cei 72 de ministri sau sufluri ale Divinului.
Cum actioneaza actul vointei al perseverentei si al meritelor si cum devine muzica un canal de comunicare intre cele doua lumi de dimensiuni diferite, este inca un punct forte al filmului.

Poate mai puţin înţeleasă în film este zona inferioară numită Umbral, pe care o vom explica prin cuvintele din carte: „Umbral este o zonă destinată pentru epuizarea energiei reziduurilor mentale. Sunt multe suflete ezitante şi ignorante, nu destul de pervertite pentru a fi trimise în colonii de corecţie mai cumplite, dar nici destul de nobile ca să fie conduse către planurile elevate.” Umbral poate fi înţeles şi ca starea psihică în care spiritele nu reuşesc să se debaraseze de propriile proiecţii mentale nefaste sau idei fixe.

Va doresc vizionare placuta.

Si daca tot suntem la capitolul „inspiratie sufleteasca”, iti las mai jos o frumoasa melodie care pare sa nu moara niciodata. Este vorba despre „Angels” a lui Robbie Williams pe care sunt sigur ca o stii deja si care sper ca te va bucura din nou.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

P.S. Daca ti-a placut filmul, distribuie articolul si prietenilor tai. Daca simti ca ai ceva de spus, nu ezita sa o faci chiar acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.