Cursuri si Programe

 

prosuccesstraining.ro prosuccesstraining.ro prosuccesstraining.ro prosuccesstraining.ro
 

Comments

  1. Parea mea..suntem liberi…limitarile sunt de la lumea virtuala in care ne manifestam si de la care avem asteptari…in care cautam fericirea si realizarea scopurilor personale !!

  2. A gandi liber este o mare farsa, nimeni nu este liber in gandire, suntem prinsi toti in mai multe tipuri de ” ideologii”. Unii care cred ca sunt liberi cugetatori defapt editeaza ganduri deja scrise prin carti de nustiu care filosof sau ganditor, altii care au o anumita educatie gandesc asa cum au fost educati, iar altii cred ca educatia lor nu e buna si aleg alte cai mai excentrice cum ar fi esoterismul, magia alba sau neagra, kabala, si alte filosofii, dar cu cât doresti sa te elibereze de dependentele pe care le ai cu atât mai mult devii sclavul altor teorii. Toate religiile si filosofiile au ceva in comun dar nu toate au solutia ideala. Desi se pare demodat, crestinismul are ceva deosebit, aduce o rezolvare la problemele omenirii. Fondatorul accestei religii este un Personaj care este viu in compartie cu a altor religii, mai mult sunt argumente incontestabile ca a fost asa cum s-a declarat Fiul lui Dumnezeu, o Fiinta Divina prin faptul ca a inviat si a putut sa aiba putere asupra mortii. Cred ca nu mai gasim in istorie un alt personaj asa de puternic.Este insa o conditie ca sa poti sa devii crestin autentic, sa accepti ca esti nimic si ca El te poate schimba, si ca poate sa iti ofere si tie viata, dar nu de 60-70 ani ci vesnica. Mai sunt si false oferte de viata : viata dupa moarte cand devii un spirit dar este doar o farsa, nimic nu poate sustine asa ceva, un spitit nu poate trai fara trup este doar o iluzie optica.Adevarata viata va fi oferita celor care cred , si va fi o inviere generala nu personala.Asta e parerea mea si cred ca toate alte bazaconii sut doar ca sa ne incarce mintea.

    1. Multumesc pentru comentariu Marcel.
      Ai dreptate. Asa e. Universul tau este totul. Nimic nu poate incapea in el fara aprobarea ta. Practic, „nimeni” devine propria reflectare a universului mental. Liberii cugetatori sunt liberi tocmai pentru ca nu imbratiseaza nici una din ideologiile enumerate. La fel cum spunea Sf Apostol Pavel (daca tot vorbim din sfera crestinismului) „…cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun. (1Tes.5:21)”, un liber cugetator cerceteaza ideologiile sus mentionate, dar pastreaza doar ceea ce reprezinta parte din el insusi. Nu poti suda doua parti de aluminiu cu electrozi de fier, sau nu poti lipi doua tevi de cupru cu aliaj de plastic. Si totusi, desi teava de PPR este un fel de plastic si serveste in instalatii la fel ca si teava de cupru, nu o poti folosi la temperaturi mai mari de 80 grade celsius. Dar pentru asta, trebuie sa cercetezi toate tevile (toate lucrurile) pentru a sti ce sa folosesti in constructia ta – in cazul nostru in constructia ta personala. Pentru ca tot Pavel spunea: „Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc. (1Cor.10:23)”. Deci? Gandirea libera este doar atunci cand libercugetatorul NU este legat de nici una din ideologii sau filosofii. Un libercugetator niciodata nu iti va viola Vointa. Niciodata nu iti va impune propria lui constiinta si niciodata nu va folosi forme manipulatoare asupra aproapelui. Un libercugetator spune practic parerea lui. Socrate infiintase un cerc filosofic numit KOINONIA in care era interzisa contrazicerea, chiar daca cineva nu era de acord cu ideea spusa de altul, in cadrul intalnirilor koinonia nu avea voie sa contrazica, ci sa isi spuna punctul de vedere si sa si-l argumenteze. Astfel, „iluminarea” (daca ii putem spune asa) nu venea de la unul dintre ei, ci din conexiunea dintre ei. Mai multe despre acest cerc te invit sa citesti aici: Dialogul Creativ – Koinonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.