Ce puteri detine o piramida?

Forta pe care o detine o piramida este proportional egala cu marimea ei, iar dincolo de forma ei geometrica sta simbolismul ei.

Intr-un articol recent intitulat „Ce ascund piramidele” am prezentat puterea piramidelor in formele cunoscute de noi astazi.

In acest articol mi-am propus sa arunc o lumina asupra simbolismului ei.

Piramida este reflectarea filozofiei Iniţiaţilor egipteni.

Cu siguranta ai vazut cum arata o piramida, cel puţin din poze, chiar daca nu ai fost în Egipt pentru a le vedea. S-au scris multe despre ele; sute de carti, articole, o bibliotecă întreagă, insa nimeni nu a înţeles ce simbolizau ele. S-a spus că erau mormintele faraonilor, sau depozite de grâu. Alţii spuneau că sunt observatoare astronomice pentru observarea structurii sistemului solar, distanţe, grade, numere, calculi. Acest lucru este adevarat, DAR NU ESTE TOTUL.

Care este adevăratul motiv pentru care Iniţiaţii egipteni au dorit să construiască piramida ?
Poate au fost mai multe motive, dar, pe noi ne interesează motivaţia principală.
Mai întâi, ce este piramida ?

puterea piramidelorEste un monument construit din pietre, de blocuri de piatră, lise, fără ciment, care odată puse nu mai pot fi scoase, la fel ca sferele de Magdeburg. In interior nu exista aer, rezistand de milenii cutremurelor, furtunilor si ploilor, ramanand locului, deşi nu exista ciment între ele.

Dar, să lăsăm aceste aspect tehnice…
Care este motivaţia ?

In primul rand, ea este un monument de pietre care reprezintă patru triunghiuri formand acoperişul deoarece la baza se afla un cub, cub ce nu se vede. Înainte se putea vedea, dar nisipul l-a acoperit complet. Triunghiul reprezintă simbolul spiritului, al cerului, iar pătratul, împreună cu cubul, reprezintă pământul, materia, cele patru elemente primordiale – pamat, apa, aer, foc. Cele patru puncte cardinale, patru vanturi, patru ingeri cum este descris in Apocalipsa 7:1  După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.
Evident aici este folosit un limbaj care vorbeste despre un simbolism sacru, deoarece pamantul nu are colturi fiind o sfera, iar triunghiul ca simbol al spiritului este intalnit in toate religiile si culturile lumii. Despre acest lucru am vorbit si in videoclipul de 8 minute privind marile puteri ale lumii.
Iata deci cerul si pamantul impreuna asa cum scrie in Isaia 48:13  Mana Mea STANGA (originalul ebraicii vechi specifica acest lucru, pierdut prin traducerea in greaca) a întemeiat pãmântul, si dreapta Mea a întins cerurile: cum le-am chemat, s-au si înfãtisat îndatã.

Arhetipal, omul este construit la fel. Capul reprezinta triunghiul – acoperisul casei, iar peretii, patru la numar reprezinta corpul – doua maini doua picioare. In fiinta umana este cuprins spiritul si materia impreuna. Iată simbolul piramidei. Omul, piramida, casa, la fel, ca cerul şi pământul. Dar, nu este totul.

Ce urmăreau Iniţiaţii construind piramida ?

Ei doreau ca să lase rezumatul, chintesenţa, adică sinteza ştiinţei lor, a filozofiei lor, a tuturor ideilor lor pentru posteritate, pentru generaţiile viitorului, în ideea de a le spune cum înţeleg ei lucrurile, cum le gândesc.
Piramida arată înţelepciunea egiptenilor, cunoştinţele lor, ştiinţa lor, rezumand creaţia lumii în piramidă. Aceasta arata ca toata invatatura este ca o piramida, cu varful in sus, in care toate cele patru linii converg catre un SINGUR punct, catre UNUL, iar baza este un cub, adica o baza materiala, pământeană, solidă, rezistentă.

Ce înseamnă aceasta ?

Aceasta înseamnă ca toata filosofia lumii este structurata in patru mari domenii:piramida cunoasterii
ARTA
STIINTA
POLITICA
RELIGIE

Spuneam la inceputul articolului ca forta unei piramide este proportional egala cu marimea ei. Observam constructii de piramide mai mari sau mai mici, pastrand aceiasi structura geometrica si aceleasi cote. Totusi, cum poate fi determinata marima unei piramide inca in faza de proiect?
La aceasta intrebare este suficient sa ne uitam la baza ei si putem determina volumul si inaltimea. Cu cat colturile bazei sunt mai indepartate, cu atat dimensiunea piramidei va fi mai mare.

Sa privim la cele 4 mari domenii ale cunoasterii.
Este suficient sa deschizi subiectul religiei vs stiinta pe un forum si vei observa cata inversunare si aparent razboi se afla intre cele doua mari domenii. Totusi, de-alungul timpului atat una cat si cealalta se completeaza reciproc. Adeptii teoriei stiintifice privind aparitia omului nu pot accepta varianta creationismului Biblic in timp ce creationistii nu pot accepta teoria big-bangului. Si totusi, privindu-le abstract, si unii si altii au dreptate, pentru ca se afla in aceiasi constructie gigantica pe care Marele Arhitect a proiectat-o si o duce la bun sfarsit.
E suficient sa ne gandim la „explozia” de hormoni eliberata in timpul orgasmului si eruptia spermatozologica atunci cand are loc conceptia embrionara si teoria big-bangului capata sens.
Abstractizarea fiecarui subiect face ca in mintea noastra sa se produca acel urias salt catre UNUL, avansand pe linia piramidei de la baza ei catre varf, catre un punct convergent in care toate cele patru domenii isi gasesc unitatea si deplina armonie.

Astfel, daca aceste domenii au fost initial atat de indepartate unul fata de celalalt, acest lucru s-a datorat faptului ca se puneau bazele unei MARI PIRAMIDE, iar cand aceasta cosntructie va fi gata, putem sa vorbim despre un sfarsit al lumii prezente, si inceperea unei alte lumi. Practic, cand cele patru domenii isi vor gasi completarea intr-UNUL, va fi varful piramidei, iar armonia va domni in acest Mare Plan DIVIN.

In viaţa zilnică, în meserie, in totul trebuie să păstrăm sensul piramidei, conveargand către un SINGUR punct unde se află principiile şi apoi legile şi după aceea faptele de jos, pământene. Toate judecăţile, toate căutările, toate muncile, tot ceea ce vreţi să creaţi, totul trebuie să se inspire, si să se rezume în piramidă, adică către unitate.

Piramida este rezumatul filosofiei egiptenilor, adică al Iniţiaţilor egipteni.

De ce savanţii nu au descoperit-o, ocultiştii s-au lăsat conduşi de detalii, de măsurători, de steaua polară, de interstiţii dar nimeni nu a vorbit despre ideea esenţială a Iniţiaţilor pentru construirea piramidei?

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV spunea: „Ei (Initiatii egipteni) au lăsat un rezumat al mentalităţii lor: “Iată, vă lăsăm un simbol al ierarhiei, sau sinarhiei dacă vreţi, luaţi-o drept model, totul merge spre cer”. De ce nu a fost inversată pentru a converge spre pământ ? Pământul era aici, dar totul trebuie să conveargă, liniile, cele patru elemente, triunghiurile. “Atunci, dacă veţi face la fel, se spune, veţi deveni adevăraţi artişti, adevăraţi savanţi, adevăraţi filozofi, pedagogi, educatori, constructori, adevăraţi religioşi.”

Câteodată adevărul poate contrazice tot ceea ce facem tot ce gândim tot ce simtim dar, trebuie acceptat. Un om care cauta adevarul, este precum un cautator de diamante. El cunoaste foarte bine pietrele pretioase dar cand gaseste acea piatra pretioasa de mare pret, el vinde TOT CE ARE pentru a O CUMPARA si a intra in posesia ei.
Matei 13:45-46  „Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are, şi-l cumpără.”

Ce este mai presus decât adevărul ?
El vă va aduce totul mai târziu. „Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi.” Dar lumea nu este făcută, încă, să gândească aşa. Ea va rămâne în vechile dorinţe, pofte, calcule, percepţii, deşi au aflat adevărul. Dacă posedaţi adevărul sunteţi bogaţi, totul vine apoi, adevărul cuprinde totul.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.