6 moduri creative de a recicla cauciucurile vechi

Nu este nevoie să arunci cauciucurile vechi după ce acestea devin prea uzate pentru automobil. Ele reprezintă unul dintre cele mai toxice deșeuri, din cauza producerii în cantități mari și a durabilității. Totodată, din cauciucuri poți face diferite obiecte de decor pentru casă și grădină la care probabil că nu te-ai gândit, de aceea îți propunem câteva opțiuni creative.
Ghivece
Leagan
Scaune si fotolii
Taburet
Masa
Chiuveta

Ghivece
Fie că le umpli cu petice de iarbă sau cu flori, roțile din cauciuc pot fi așezate pe suporturi din lemn sau metal ori sprijinite direct pe sol și folosite ca ghivece. Cu cât mai multe, cu atât mai bine: poți crea diferite modele colorând cauciucurile, așezându-le în anumite moduri și plantând florile astfel încât să avantajeze spațiul în care se află. Dacă vrei modele aparte poți chiar să decupezi roțile pentru a obține ghivece în formă de flori, așa cum vezi în imagine.

Leagăn
Dacă ai o curte mare din care nu lipsesc copacii și ai decis să nu cumperi un balansoar, folosește o roată din cauciuc și frânghii pentru a crea un leagăn pe care să îl fixezi pe o creangă rezistentă. Roata poate fi suspendată în două moduri, așa cum vezi în imagine, iar design-ul va putea fi adaptat după preferințe.

Scaune și fotolii
Când vine vorba de confortul tău, poți apela oricând la cauciucurile vechi pentru a crea scaune sau fotolii comode. Ai la dispoziție mai multe varainte:
– unește două roți în poziții diferite (una pentru șezut și alta pentru spătar), cărora să le acoperi centrul cu “capace” din lemn. Îmbracă-le apoi în material moale, de preferat blana artificială;
– suprapune două cauciucuri pentru a crea scaune înalte, fără spătar;
– îmbracă un cauciuc mare în frânghie groasă, lucioasă și colorată, lăsând centrul roții descoperit pentru a servi ca spațiu pentru șezut. Poți introduce și o pernă în spațiul gol;
– reciclează un scaun vechi folosind picioarele acestuia pentru a fixa pe ele o roată din cauciuc, pe care să o îmbraci în burete și să o acoperi cu material moale.

Taburet
Acesta poate fi creat simplu și va arăta foarte bine într-un interior cu design modern: acoperă centrului unei roți cu o planșă din lemn și înfășoară totul în frânghie groasă pe care să o fixezi cu nituri.

Masă
Fie că introduci un suport din sticlă în centrul unei roți, fie că suprapui două roți și așezi deasupra o planșă rotundă din sticlă groasă, vei putea crea măsuțe pe care să le folosești pentru a servi cafeaua sau pentru a așeza pe ele obiecte decorative.

Chiuvetă
Pentru cei mai creativi dintre voi există și varianta de a înlocui chiuveta clasică din baie cu una realizată din cauciucuri colorate astfel încât să se integreze în design-ul încăperii.

Sursa: casoteca.ro

O alta idee interesanta de a folosi un cauciuc uzat ar fi construirea unui mic iaz in curte.

În cazul acestor iazuri de curte, sunt necesare cauciucuri mari, de tractor sau mai multe cauciucuri de maşină, dar pe care trebuie să le tăiaţi şi să le uniţi între ele, în funcţie de dimensiunea dorită pentru iaz. Mai trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de o staţie de pompare a apei (care poate fi alimentată cu ajutorul unui mic panou solar, la o adică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.