MAREA FRATERNITATE ALBA UNIVERSALA

Cu ceva vreme in urma, un „prieten” cu bune intentii, a dorit sa isi protejeze confratii de asa zisii „oameni periculosi”. Grija lui pentru „binele lor” insemna cam acelasi lucru cu grija unui gardian care pazeste gardul unei inchisori. Ce pazeste acesta? Care este grija lui? Sa nu dea altii peste detinuti sa le strice linistea, sau sa nu iasa detinutii in libertate sa strice linistea celor liberi?

In acelasi fel, stopand informatia, acesti „gardieni” limiteaza accesul liber al oamenilor la adevarata cunoastere. In acest articol, am facut o sinteza a ceea ce inseamna Marea Fraternitate Alba Universala (MFA) desi este o mica particica din ceea ce este aceasta.

Pentru a evita capcana formelor, in articol sunt folositi anumiti termeni care pot fi deadreptul straini pentru cei nefamiliarizati cu gandirea abstracta. Pentru a intelege acesti termeni folositi in prezentare, am sa fac un mic glosar.

Sine de Lumina – Esenta Divina multiplicata
Logosul Trilateral – Trinitatea
Aura – Energia care ne inconjoara
Legea Karmei – Legea cauzei si a efectului
Unificati in Lumina – Asemeni Creatorului, Asemeni lui Hristos
Sine Uman – Omul perfect. Creatura perfecta, Adam HaRisom

Marea Fraternitate Alba Universala

Cu mii de ani in urma pe cand pamantul era gata sa fie condamnat la completa dizolvare datorita intunecimilor generate de umanitate, Sine de Lumina intr–un gest de Iubire au abandonat caminele personale pentru a concepe ideea unei Fraternitati, care prin propia evolutie terestra sa instaleze de fiecare data mai profund Logosul Trilateral pentru a se scurge prin propia aura, stabilind o comunicare constienta intre sferele Maestrilor Ascensionati si Constiinta externa a umanitatii.

Ce sunt Maestrii?

Maestrii sunt Suflete care au avut succesive si nenumarate incarnarii pe pamant, unde atingand o evolutie a sufletului s-au eliberat de Legile Karmei si ale Reincarnarii obligatorii. Acest lucru in limbaj crestin inseamna „mantuire”. Ei au atins un stadiu de armonizare interna si s-au imbinat total cu sufletul lor traind unificati in Lumina. In limbaj crestin, „traiesc vesnic in cer”. Ei au atins prin merit propiu, o viziune, o intelegere a vietii si a evolutiei foarte profunda si tradescenta. Au atins unitatea sa interna imbinandu-se cu Marea Unitate De Constiinte Luminoase si inteligente cunoscuta ca Marea Fraternitate Alba Universala. Printr-o mare iubire pentru umanitate ne-au urmat in evolutii pentru a ramane sa ajute omenii sa atinga propia eliberare, salvare si lumina spirituala a fiecarui Sine Uman, ca apoi sa atinga unitatea interna de constiinta, unificarea cu Marea Lumina – Hristosul Universal.

In acest context, Iisus a spus: „Eu sunt usa, nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin mine”. In acest fel El ramanand pe o treapta intermediara intre materie si spirit. Este acelasi lucru pe care Gautama Siddhartha Budda l-a adoptat cand a refuzat oferta Marrei de a intra in Nirvana,(fericirea vesnica) El dorind sa ramana in Nirmana, (zona in care poate lua mereu legatura cu oamenii suferinzi).

Aceasta Fraternitate Alba Universala, reprezentata in orient de catre Maestrii, in occident de catre Sfinti, etc, colaboreaza din dimensiunile superioare cu discipoli (elevi) si adepti (initiati) folosind planeta Terra ca sala de studiu. Maestrii din toate timpurile si credintele nu fac parte din grupuri sau dogme religioase. Sunt Universali in functiile si telurile lor. Ei lucreaza ferm in cooperare cu Legea Universala, vizind teluri universale si orice individ sau grup care lucreaza pentru acelasi tel, fara egoism sau interes de grup, poate primi ajutorul lor deplin. Maestrii continua sa serveasca ca modele, sa ghideze, sa protejeze si sa indice calea, continuind sa fie calea „sageata care indica spre directia certa”.

Acest ajutor poate fi constientizat de individ, ca ceva venind dintr-un anumit loc sau de la cineva anume. Cei care primesc acest ajutor sunt constienti numai de sprijinul sau de influenta primita. Adeseori, influentele care actioneaza in cadrul ideilor Universale se concretizeaza fara multa valva sau agitatie. Este ceva care pare sa germineze si sa progreseze ca o contaminare, in timp ce mintile multora sunt atit de prinse cu alte lucruri incit ei nu observa schimbarea. Apoi, toti deodata, indivizii ajung sa realizeze ca s-a intimplat ceva, concret, si acel ceva este in acord perfect cu propriile lor ginduri tainice. Astfel, omul trece adesea la noua schimbare aproape pe nestiute. Important este ca el sa fie avizat cu privire la aceste forte care se dezvolta in anonimat in individ si in rasa omeneasca, si in ele va gasi cheia celui mai rapid progres personal si a celei mai eficiente serviri in cadrul cauzei universale.

Cum experimentam aceasta?

experiente-propriiSa observam propriile noastre experiente? Oare nu ne dam seama ca influentele tacute, discrete si anonime, care lucreaza in propria noastra fiinta sunt acele forte care ne controleaza viata mai mult decit lucrurile manifestate la exterior, pe care le exprimam in cuvinte? Iar de indata ce aceste tacute vlastare ale propriei noastre naturi launtrice isi gasesc exprimarea exterioara, cind ne aflam intr-o atmosfera care se armonizeaza cu ele, atunci nu ezitam sa le exprimam, chiar daca suntem constienti sau nu.

Studiati-va pe voi insiva, si veti gasi ca orice lucru lucreaza in voi exact ca si in toata rasa umana. Expresia:”Ceea ce Tatal vede in secret, iti va darui pe fata” nu este o propozitie seaca, ea dezvaluie modul in care toate lucrurile vin prin manifestare in lumea exterioara. A intelege acest lucru nu inseamna doar sa va intelegeti mai bine pe voi insiva, ci si maniera lucrarii spirituale universale care are loc in taina, tot timpul. Adaptandu-se la acest tip de actiune constienta, cineva este capabil sa urmeze lucrarile Fraternitatii Albe Universale. Activitatile lor sunt ascunse numai acelora care nu inteleg modul indeplinirii lor. Suntem obisnuiti cu zgomotul si publicitatea, iar fortele tacute, si cele mai puternice, din noi insine si din lumea inconjuratoare, trec neobservate. Ii urmam pe cei zgomotosi pe cai laturalnice, si pierdem calea vietii care trece, in tacere, prin propria noastra fiinta individuala.

Unde gasesc aceasta organizatie?

Aceasta Fraternitate nu este propriu-zis o organizatie, caci din ea poate face parte oricine lucreaza, deschis sau in taina, pentru pace. Mai degraba, ea este o asociere de spirite inrudite coopereand, de fapt, cu orice asociatie, organizatie sau grup care actioneaza spre binele universal, al iubirii pentru aproapele, armonie, colaborare, caritate, prietenie, sinceritate, serviciu dezinteresat, bunastare si spre progresul omenirii. Istoria tuturor marilor religii demonstreaza prezenta de Sine Divine, considerate autentice reprezentante ale propiului Dumnezeu. Hindusi il au pe Budha, Krishna. Crestini pe Chistos, Invatatorul Suprem care este OM si DUMNEZEU.

De aceea, multi oameni sunt mai mult sau mai putin sceptici in privinta marii lucrari intreprinse de aceste spirite inrudite- Marea Fraternitate Alba Universala. Oamenii sunt atit de obisnuiti cu publicitatea si afisarea, ca nu-si pot imagina ca o opera mareata sa fie intreprinsa intr-o maniera atit de simpla, in tacere si anonimat. Dar acela care renunta sa mai judece astfel, realizeaza ca toate fortele motrice ale Universului sunt discrete, iar cei care lucreaza constient cu aceste forte, actioneaza in acord cu cauzele. Oricum, va veni o vreme cind ei vor lucra mai deschis, dar aceasta va fi atunci cind vor fi suficienti oameni, care sa stie si sa inteleaga exact ce fac ei.

Care este fundamentul Marii Fraternitati Albe?

Fundamentul real si metoda de dezvoltare spirituala este sa ajute ca fiecare Sine sa fie Maestru de Sine insusi, nu dependent de sisteme create de oameni, de personalitati sau chiar de diferite carti cu anumite consideratii. Cu toate acestea nu poate sa modifice vointa oamenilor, chiar daca aceasta este contra evolutiei majoritatii, deoarece nu poate sa treaca peste Legile Liberului Arbitru si ale Karmei.

Astazi exista multe fantezii despre Maestrii si aceste Sine luminoase ale Fraternitatii Albe Universale, deoarece accesul la Ei nu este inca prea usor deoarece este necesara o anumita dezvoltare si transformare. Dar omul are prostul obicei de a vorbi de aceste Sine Unificate in Lumina, dupa parerea unora sau altora, si nu dupa propia experienta, facandu-si propia imagine. Oamenii cauta sa creada ca aceste Sine unificate in Lumina sunt atat de indepartate, incat doar alesii, economic vorbind, vor putea avea acces la Ei. Aceia care doar proclameaza dificultati pentru accesul direct si constient la aceste exraordinare Sine de Lumina, o fac dupa cum ei insasi realmente se simt si se poarta. Acesti zisi „alesi” nu ajuta la evolutia umanitati si nici ca Lumina Divina sa se manifesteze liber dupa inimi, minti, constiinte si sufletele tuturor.

A atinge Stadiul Constiintei de Maestru, inseamna libertatea, unificarea cu sufletul, unitatea de lumina, intelepciunea, care cu multa iubire universala este disponibila s-a dea fratilor mai noi, pentru a ajuta, a demistifica si a dobora barierele care impiedica omenii sa ajunga la o forma constienta, inteligenta si directa la sufletul sau si la Maestrul Sau Spiritual, fiind liberi de fantezii si fantasme unindu-se cu Lumina in sactuarele lor interioare.

Maestrii si Sinele Luminoase nu au purtatori de cuvant
Nimeni nu are prioritate, si nu exista nici o organizatie creata de omeni care sa fie reprezentata exclusiv de acea uniune luminoasa si inteligenta care este cunoscuta ca Marea Fraternitate Alba Universala. Cine gandeste astfel, foloseste o fantezie, nu cunostinta. Nu exista nici o organizatie privilegiata sau privilegiati, toti avem acelasi capacitati potentiale de dezvoltare, transformare, evolutie si dispozitie la serviciul Luminii si a Ierarhiei Divine.

Isus Visnu, Brahma, Mitra, IsisIncarnarea unui Maestru de Lumina reprezinta un enorm sacrificiu voluntar si este foarte bine programat, datorita unei mari iubiri pentru umanitate si pentru a ajuta sinele umane sa se elibereze si sa devina Maestru fara a mai depinde de intermediari, de sisteme create de personalitati umane. Un Maestru de Lumina vine pentru a indeplini o misiune specifica, nu vine in vacanta pentru a se plimba si a ramane bogat – marea bogatie este spirituala si cauta sa o imparta cu fratii sai mai tineri care cauta intelepciunea si spiritualitatea.

Cum recunoastem un Maestru de Lumina?

Pentru a recunoaste un adevarat Maestru, este necesara dezvoltarea Chakrelor, in special obtinerea expansivitatii (expansiunii) energetice spirituale a corpului si a starii de constiinta. Doar asa, direct, fara intermediari tutori sau patroni ai „adevarului” veti reusi sa-i recunosteti, si sa nu va lasati inselati. Maestrii si Sinele de Lumina sunt de fiecare data foarte aproape de oameni, pentru a-i ajuta sa evolueze spiritual.

Orientarile si invatatura Marii Fraternitati Albe are un limbaj usor de inteles pentru toti. Acest lucru ajuta la expansiunea serviciului spiritual, al mintii, al sentimentului si al constiintei in CALEA MARII CONSTINTE COSMICE in care exista o ordine naturala in Univers urmand determinate linii de expansiune evolutiva in tot ceea ce exista.

Principiile Marii Fraternitati Albe sunt principiile lui Hristos.

A lucra dupa principiile lui Hristos, care sunt vesnice, nemodificabile, apartine cu adevarat Fraternitatii Albe Universale. Toti aceia care acorda primul loc principiilor, apartin Marii Fraternitati Albe Universale, din care fac parte cele mai luminoase spirite din Univers. Cât despre noi, ne aflam aici pentru a da acestor fiinte perfecte posibilitatea de a actiona astfel încât Împaratia lui Dumnezeu sa coboare pe Pamânt. Iata în ce sens trebuie sa întelegem faptul ca Fraternitatea Alba Universala vine cu invatatura lui Hristos.

Discipolul care lucreaza dupa invatatura nu darâma nimic, nu ofera o noua religie, nimic din toate astea, tot ceea ce face el este sa lucreze pentru principiile lui Hristos. În timp ce acela care se agata de vechile forme demonstreaza ca n-a înteles principiile. El îsi închipuie ca forma îl va salva si doarme linistit, protejat de forma… Da, caci în interiorul formei, adormi. Pentru a evolua, trebuie sa te lepezi de forme, si sa lucrezi cu principiile. Hristos Insusi, v-ar spune acelasi lucru pentru ca în Evanghelia dupa Ioan la cap 3, scrie: „…daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu….pentru ca ce este nascut din carne este carne, (forma) si ce este nascut din Duh este duh. (esenta, principiu)„. Deci, cel ce actioneaza conform principiilor lui Hristos apartine Fraternitatii Albe Universale. Este posibil ca el nici macar sa nu cunoasca, dar asta nu conteaza, este un membru al Fraternitatii Albe Universale.

Forma este cea mai buna inchisoare mentala

Cea care îi împinge pe oameni sa se agate de forme, este lenea, se opun oricarei schimbari, crezând ca astfel sunt credinciosi lui Hristos, dar în realitate ei nu sunt credinciosi decât formelor îngramadite una peste alta de catre oameni. Trebuie sa fii credincios Domnului si nu oamenilor ! De fapt, forma nu produce mare lucru, ea nu face decât sa tina oamenii captivi. Da, forma este cea mai buna închisoare: prizonierul nu mai poate scapa din ea.

Dumnezeu se manifesta prin forme dar nu le valideaza vesnic.

Dumnezeu s-a manifestat prin intermediul lui Iisus, dar înainte de asta El se manifestase si prin intermediul lui Moise. Daca Moise a putut sa faca atâtea lucruri extraordinare, este pentru ca Dumnezeu era cu el. Dar a trebuit sa vina Iisus pentru ca, dupa un anumit timp, intransigenta Legii lui Moise nu mai corespundea proiectelor pe care Inteligenta Cosmica le faurise pentru oameni. Si atunci de ce Inteligenta Cosmica n-ar avea acum proiecte noi? De altfel, în zilele noastre chiar si forma initierii s-a schimbat. În Antichitate, Initierea se facea în temple, unde discipolul trebuia sa treaca prin probe de foc, de aer, de apa si de pamânt. Acum Initierea se face în viata obisnuita; fara ca macar sa-si dea seama, discipolii sunt pusi în anumite situatii, în fata anumitor probleme si li se observa reactiile. Toate probele fac parte din viata; cele patru elemente fac parte din viata; aici trebuie sa demonstrati ca ati învins frica, tendinta de a râvni bunul altuia, egoismul, senzatiile, etc… Da, sunt multe probe, mai ales pentru cel care doreste sa avanseze pe drumul Initierii : trebuie sa stie dinainte ca dorinta sa va fi îndeplinita, dar va fi supus la probe. Atunci când se asteapta cel mai putin, va fi pus la proba, dar asta în viata cotidiana, caci toate probele sunt în cadrul vietii.

Fiintele superioare ofera diplome in urma probelor.

Suntem supravegheati în cele mai mici detalii, ajutati si indrumati (prin constiinta) pentru a evolua spiritual. Si de multe ori nefiind atenti (atentia interioara) pierdem pentru te miri ce, caci ne rezervam eforturile pentru probele dificile. Deci, ne revine sarcina de a fi vigilenti, treji, de a tine seama ca orice împrejurare a vietii poate fi o proba.
„Vegheati, dar, pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantarea cocosilor, sau dimineata. (Marc.13:35)”.
„Vegheati, dar, in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla si sa stati in picioare inaintea Fiului omului.” (Luc.21:36)

Si de fiecare data, fiintele de acolo de sus se pronunta. Daca ati repurtat succese veti primi diplome; dar nu ca acelea ale universitatilor, diplome care pot fi rupte, arse, sterse sau furate. Sunt diplome care se imprima pe fata voastra si pe întregul vostru corp; nimeni nu vi le poate lua. Si mai mult decât atât. Spiritele naturii, care stiu sa citeasca aceste diplome, va apreciaza, va primesc si hotarasc sa va ajute. În orice loc, oriunde ati merge, ele vad aceste diplome. Dar daca nu le aveti, ele nu au nici o consideratie fata de voi si chiar este posibil sa va persecute pentru ca va considera o fiinta slaba, ignoranta si inutila.
Apostolul Pavel a spus lucrul acesta astfel: „Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. „(1Cor.9:25)
Deasemeni Ap. Petru scria: „Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei. (1Pet.5:4)”
Retineti deci bine aceasta: totul în viata este rezultatul relatiilor între acesti doi poli opusi: spiritul si materia, principiile si formele.

Necesitatea formelor

Pe pamânt, oamenii nu sunt pregatiti sa traiasca doar cu principii, lor le sunt necesare forme de care sa se sprijine. Spiritul se încarneaza în forma unui corp, pentru a putea sa se manifeste aici pe planul fizic. Când se întoarce în regiunile spirituale nu mai are nevoie de aceste forme, doar aici pe pamânt are nevoie. Ceea ce trebuie sa stim este ca forma nu dureaza mult. Dumnezeu n-a dat vesnicie formei si de aceea Cerul trimite în mod periodic Initiati, Mari Maestri, pentru a schimba formele, dar numai formele, niciodata principile. Principiile sunt imuabile, caci principiile sunt: dragostea, întelepciunea, adevarul, rabdarea, bunatatea, sacrificiul… si ele ramân valabile pentru eternitate.

Oamenii au nevoie sa se apropie de lumina, caldura si viata soarelui adica sa caute întelepciunea care lumineaza si rezolva problemele, dragostea dezinteresata care înfrumuseteaza, încurajeaza si consoleaza, viata subtila si spirituala care-l face pe om activ, dinamic si îndraznet, pentru a realiza pe pamânt Împaratia lui Dumnezeu si Dreptatea Sa. Iata de ce nimeni nu poate sa combata aceasta, daca încearca sa o distruga, se distruge pe sine pentru ca se limiteaza. Când aceasta întelegere a unei invataturi universale va patrunde în spirit întreaga organizare a vietii va deveni universala: nu vor mai exista separari între oameni, frontiere, razboaie. Nu natura sau Dumnezeu au trasat frontierele, ci lacomia oamenilor.

A-ti concentra viata agonisind forme si materie este pierdere vesnica.

Noua invatatura consta în a întelege în primul rând ca pamântul nu apartine nimanui altuia decât lui Dumnezeu. Vi se pare inteligent si crestineste sa te certi pentru a avea o bucatica de pamânt? În realitate nu putem poseda nimic: când plecam de cealalta parte, pamântul ramâne aici. Si atunci, la ce ne-a folosit sa ne batem atât? Trebuie sa încetam sa dorim ca o rasa sau o religie sa domine lumea si sa-si impuna punctul de vedere. Dumnezeu nu face nici o distinctie de nationalitate, rasa sau religie: el da tuturor lumina, caldura si viata fara sa-l intereseze cine este catolic, protestant, musulman, budist… iar noi avem datoria de a-I semana. ( Iisus ne spunea: „Fiti perfecti asa cum si Tatal vostru care va dat viata este perfect.”) Nu exista nimic mai presus de dragoste, sacrificiu, abnegatie, de lumina, de puritate, dar în Evanghelie nu s-a spus totul. In metode si în aplicatii consta aportul suplimentar ale Învataturii Fraternitatii Albe Universale. Adevaratii crestini, crestinii sinceri nu pot nega ca în asta consta adevarata religie a lui Hristos. Marii fondatori de religii: Krishna, Buda, Zoroastru, Orfeu, Pitagora, Moise, Iisus, Mahomed… au trait într-o tara determinata, învatatura lor nu a putut sa atinga decât un numar limitat de oameni, în timp ce Hristos este un Principiu Universal si El este Cel care S-a manifestat prin toti acesti mari maestri.

Toate fiintele din diversele regnuri ale naturii sunt legate între ele; fara ca noi sa stim, toate fiintele care sunt deasupra noastra si cele care sunt dedesubtul nostru sunt legate cu noi. Exista deci în natura o ierarhie vie. Datorita ei, datorita legaturii care ne uneste cu toate fiintele superioare, avem posibilitatea de a ne ridica. Si aceeasi legatura este cea care ne leaga cu regnurile inferioare, cu animalele, cu plantele si chiar cu pietrele.

Un mesaj al Arhanghelul Mihail, in 22.11.2010 ne aminteste:

„In aceste timpuri de mari schimbari, aminteste-ti, ca intodeuna suntem aici cu tine. Cei din dimensiunile mai elevate sunt aici cu tine in orice MOMENT DE ACUM . Noi niciodata nu te abandonam. Este iluzia frecventei din a treia dimensiune care te face sa crezi ca esti singur. In fiecare moment cand vei fi dezorientat, trist si deznadajduit si te vei indeparta de iubirea Sfintei tale Inimii, respira profund si intoarce-te la constiinta ta a Sfintei tale Inimii. Intoarce-te la iubire, iubite. Este Aici, in inima ta vei intalni cea mai profunda conectare cu EU-l tau Divin. In inima ta vei intalni cea mai profunda conectare a ta cu toate sinele din regnele mai elevate care sunt aici pentru a te ajuta. Niciodata sa nu te indoiesti – Noi suntem cu tine! Noi suntem toti UNU! Noi suntem Tot CE E! Fiecare suflet pe pamant este TOT CE E!”

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Comments

  1. A venit momentul constient sa fac parte din Fraternitatea Alba Universala, alaturi de ceilalti Lucratori cu Lumina.Iisus Hristos sa ne calauzeasca si sa ne indrume! Iubirea si Pacea Lui sa ne insoteasca mereu! Spor hristic tuturor Lucratorilor cu Lumina! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.