Intoarcere in „Edenul Pierdut”. (Invatand de la albine)

Lupta zilnica cu noi insine, cu dorintele interioare si presiunea societatii, ne conduc adesea la intrebarea: „De ce sunt aici?” Daca exista Dumnezeu de ce mi se intampla aceste lucruri?”

Si totusi, avem in noi dorinta dupa „Acasa”, dupa un acel Paradis care odata ne era casa.

Am cititi pe pagina de Fb – Codul lui Oreste, un gand interesant in acest sens: „Fiecare dintre noi avem o indatorire fata de Dumnezeu, fata de patrie, fata de semeni si fata de noi insine. Intre nastere si moarte, suntem chemati sa ne regasim Regatul pierdut. Avem Calea, Adevarul si Viata, trebuie doar sa ne luam crucea in spinare si sa urcam! (Oreste Teodorescu)”

Apicultura – domeniu al microcosmosului, este un domeniu in care tainele macrocosmosului ne sunt revelate in mod deslusit atunci cand privesti dincolo de aspectul economic urmarit in general de cei ce se indeletnicesc cu aceasta.

Astfel dar, atunci cand o familie de albine ramane fara Regina, o parte din albina lucratoare se hraneste ca o regina, ajungand apoi sa depuna oua si sa se comporte ca o regina. Insa acele oua nu vor da nastere unor albine lucratoare, ci unor trantori, situatie in care intr-un viitor apropiat, acea colonie de albine dispare. In acest moment, apicultorul intervine pentru „A SALVA”, albinele „curate”, neintinate de „virusul reginar” aplicand o metod de „curatire prin aruncare in desert”.
Intreaga colonie de albine este scuturata la o distanta de 100-200 m de stup, de „casa lor”, pentru a „cerne” asa cum spunea Isus, graul de neghina. Astfel, albina lucratoare va zbura, se va orienta rapid, si va gasi drumul catre casa. Albina „bezmetica” – cum mai este numita intre apicultori, nu poate zbura pentru ca este mai grea si ramane bajbaind prin iarba sa gaseasca un loc de adapost. Cu greu sau chiar imposibil ii va fi acesteia sa se poata intoarce la stupul de unde a fost scuturata. Astfel, apicultorul „curata” colonia de albina „infecta” urmand ca dupa o zi doua sa ii ofere o noua regina de calitate, salvand astfel stupul.

Unde este Dumnezeu?.. Pretudindeni. In aceasta viata, suntem aruncati din Eden pentru a fi curatati de „virusul” cu care am fost infectati. Cei curati, lucratori (Matei 21:28) vor gasi Calea de intoarcere. Cei „intinati” vor fi aruncati afara unde este plansul si scrasnirea dintilor. (Matei 8:12, Matei 13:42, Matei 22:13, Matei 25:30,)

Isus spunea celor din Ierusalim:
Luca 13:28  Va fi plânsul şi scrîşnirea dinţilor, când veţi vedea pe Avraam, pe Isaac şi pe Iacov, şi pe toţi proorocii în Împărăţia lui Dumnezeu, iar pe voi scoşi afară. Vor veni de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la miazăzi, şi vor şedea la masă în Împărăţia lui Dumnezeu. Şi iată că Sunt unii din cei de pe urmă, care vor fi cei dintâi, şi Sunt unii din cei dintâi, care vor fi cei de pe urmă.”

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.