Diagrama alchimica a sufletului

De ce unii sunt mai bogati decat altii?.. Care este cauza suferintei? De ce doar 1% din populația lumii deține 40% din întreaga bunăstare? De ce toate sistemele educaționale din lume produc copii nefericiți și needucați? De ce există foamete? De ce costurile vieții cresc când există destulă producție pentru a aproviziona pe toată lumea? De ce percepem doua lumi in opozitie una fata de cealalta, respectiv bine si rau?

Te rog sa urmaresti cu atentie urmatorul video (doar 12 min) si sa lasi comentariul tau. Conteaza acest lucru pentru ca a face aceste „efort” nu este doar un simplu comentariu. Este defapt o actiune datorita procesului de intelegere al pozitiei tale UNICE in lumea materiala (lumea noastra).

Diagrama alchimica a sufletului

Studiu, grafica si concept – Eusebiu Voinea Muzica – Florentin Milcof

Posted by Revelatio on 3 Decembrie 2015

Umanitatea a ajuns la un capăt mort, care începe deja să se facă simţit. Trăim într-un oraş global modern şi descoperim cu părere de rău că trebuie să ne contectăm, să începem să gândim şi să vorbim despre asta. Este timpul să ne reluăm locul la nivelul uman în sistemul general.

Zilnic lucram intr-un atanor imens in care fierb elementele ce ne compun, realizand mereu noi reactii alchimice si transmutand valori dintr-o parte in cealalta.

Pentru a intelege acest proces, voi da cateva exemple din procedurile alchimice obisnuite din lumea materiala.

Pentru a obtine piatra filosofala capabila de a transforma orice metal in aur curat, alchimistii sustin urmatoarea formula a obtinerii ei:
Se ia o parte ferment de mercur si se amesteca cu aur si argint pentru a obtine fermentul de aur si fermentul de argint.
Cei trei fermenti se amesteca intr-un vas de sticla verde foarte solid, in forma de ou. Se inchide ermetic vasul si se pune la fiert intr-un furnal special numit de alchimisti „athanor”.
In timpul „coacerii” in athanor materia din ou isi modifica aspectul. Mai intai devine neagra, semn al putrezirii (al mortii firii vechi) dupa care urmeaza o albire stralucitoare. (Haina alba)
Materia fixata la culoarea alba serveste pentru transmutarea oricarui metal in argint. Aceasta operatiune dureaza un an.

Daca se continua coacerea, materialul trece prin toate culorile curcubeului, pentru a se opri la rosu. Atunci piatra este aproape terminata, in sensul ca in aceasta stare zece grame de Piatra Filosofala nu transmuta mai mult de douazeci de grame de metal.
Dupa a treia incalzire, care dureaza o luna, piatra poate tansmuta aur de o mie de ori greutatea sa.

In sfarsit se mai coace o data si se obtine Piatra Filosofala perfecta, care transmuta aur pur de zece mii de ori greutatea sa.

Cartile de alchimie spun insa ca niciodata nu va obtine Piatra Filosofala cel care nu a ucis in el definitiv atractia fata de aur si averi.

Cele descrise mai sus sunt numite de alchimisti „Marea Opera”.

Un alt exemplu: Tuica , rachiu sau palinca
Obtinerea ei presupune deasemnea un proces alchimic realizat dupa un proces stabilit tot de natura.
Materia prima, in stare bruta – respectivc fructele , sunt culese si depozitate intr-un vas unde sunt lasate la fermentat cateva luni.
Cand borhotul este gata pentru urmatorul proces, este luat si pus in cazanul de cupru, vasul de arama, care preia functia de “athanor” alchimic unde sub indemnul flacarilor incepe separarea esentei alcoolice de masa grosiera a fermentului. Astfel, trecerea vaporilor prin serpentina racita, ii transforma in forma lichida spre satisfactia creatorului de palinca.

Sa luam un alt exemplu, si anume ceara de albine:
Apicultorii sunt destul de familiarizati cu procesul repetat de obtinere a cerii de albine, curate.
Desi albinele cerifere produc initial o ceara transparenta, ea devine ulterior galbena imbogatindu-se de uleiurile din polen si cu timpul se innegreste de la camasa purtatoare a noilor generatii de albine. Astfel , recoltarea ei presupune un proces de curatire, unde apicultorul o pune intr-un vas cu apa pe foc. In acest proces, rezidurile sunt separate de ceara pura, iar intregul produs obtinut este transferat in alt vas printr-o sita ce opreste rezidurile grosiere. Astfel, prin decantare ceara curata se ridica deasupra iar impuritatile raman in apa reziduala.
Dupa acest prim proces se obtine o ceara relativ curata, insa pentru inlaturarea totala a rezidurilor inca pastrate la partea inferioara, se procedeaza la a doua fierbere in apa.
Astfel ultimele impuritati sunt trecute printr-o sita mai deasa decat cea anterioara, obtinand in cele din urma un produs curat, trecut prin foc si cu forma dorita.

Ei bine. Percepem astfel doua lumi diferite ca CER si ABIS.
Din Ain Sof – din infinit, Creatorul realizeaza omul promordial – ADAM KADMON ( Creatie impura, slaba )
LUT proaspat iesit din mana olarului.
Realizat prin cele 4 elemente, Apa, Aer Foc Pamant, Creatia este trecuta printr-un proces de curatire, de albire si de intarire prin purificare alchimica pentru a ajunge la starea de Adam HaRison, creatia perfecta, curata si de valoare, aur curatit prin foc.

Astfel, lumea noastra, devine un Athanor imens in care sunt separate valorile superioare de cele inferioare.
Valorile superioare ca :
Altruism Dragoste Bucurie Pace Rabdare Bunatate Curaj Blandete Echilibru
Sunt separate de valorile inferioare ca:
Egoism Ura Invidie Cearta Dezbinari Ucideri Mizerii

Deaceea simtim in interiorul nostru emotii, sentimente exprimate prin dorinte care printr-un proces repetat acestea sunt clasificate in dorinte folositoare si dorinte nefolositoare.
Dorintele folositoare creeaza lumile spirituale Adam, Atzilut, Beria, Yetzira, Assiya iar dorintele nefolositoare creeaza lumile Mineral, Vegetal, Animal Vorbitor Spiritual

Lumea politica fierbe, lumea religioasa dupa modelul imperiului Roman este la apus. Actuala societate condusa dupa modelul puterii Romane si-a epuizat toate incercarile dovedindu-se a fi un drum infundat. In aceste conditii, starea de evlavie, o realitate in afara acestei lumi, descoperita de Avraam cu 3800 de ani in urma, si transmisa din generatie in generatie pana astazi, isi gaseste implinirea in ultima faza de purificare a lumii, desavarsind astfel Creatia in Aur pur, aur curatit prin foc.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea

Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.