Cum arata forma vietii dupa moarte?

Deseori observ in mediul social si mai nou in mediul online, framantarea oamenilor privind viata de dupa moarte. Odata ce exista aceasta intrebare, e clar ca exista o incertitudine, iar raspunsurile oferite nu au multumit inca pe cei care inca au asemenea intrebari.

Aceste intrebari si framantari, ma inspira la gandire, la cautarea raspunsurilor in Marea Carte a Naturii, corelate cu scrierile vechi si cu Cartea Cartilor – Biblia.

Cum raspunsurile oferite cel mai adesea apeleaza la Credinta, de data aceasta as dori sa raspund prin analogie.
viata dupa moarte.
Nu avem un raspuns al celor veniti de dincolo, dar avem Natura la care putem privi mai multe generatii.

Citind in Cartea Naturii

Sa luam de exemplu un pom. Primavara acestia inmuguresc, dau frunze, cresc, ajung la maturitate in timpul verii iar toamna se ingalbenesc si se desprind de trunchi, ca in final sa moara, putrezind si hranind pamantul (mineralul). Ce moare?.. Pomul sau frunza?..
Pentru frunza, viata reprezinta un ciclu de un an de zile. Pentru copacul in sine, un an reprezinta un ciclu de crestere, care datorita frunzelor care au absorbit razele solare si au facut fotosinteza, au trecut seva ducand viata in trunchi. Cu fiecare an, copacul devine mai mare si mai bogat.

In acelasi fel, omul face parte dintr-un sistem, dintr-o rasa in imensul Univers. Pe limbajul nostru, asa sarac in intelegere, Isus spunea: Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan.15:5) .

Deci atata timp cat suntem racordati la trunchi, la vita, la copacul vietii, avem viata si prin noi vita, trunchiul, copacul – cum vreti sa il numiti, creste. Odata acest corp ajuns la maturitate, este indepartat, despartit de vita dupa cum este scris: Eu sunt adevarata Vita, si Tatal Meu este Vierul. (Ioan.15:1).

Pe de alta parte, suntem invatati ca in viata asta scurta pe care o avem, sa strangem „comori in cer”. Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; (Mat.6:19)
ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. (Mat.6:20).

Ce ne invata aceasta analogie?

Aplicand la analogia noastra, daca frunzele pomului, nu si-ar face treaba si nu ar lucra pentru trunchi, facand fotosinteza, nu s-ar regasi in seva. Si atunci cand vor muri si se vor desprinde de trunchi, nu vor mai avea nimic in comun cu trunchiul. Daca toata viata lor au trait pentru trunchi, trupul fizic, care a servit ca vehicul, trece in nefiinta, dar seva ramane. Astfel dar, Eu Eusebiu ca si carapace, ca si vehicul, MOR, si nu mai exist dupa aceea ca si carapace. Dar Eu Eusebiu ca esenta, raman vesnic dupa cum vin din vesnicie. Asta am realizat in 1994, printr-un proces de initiere in Muntii Bucegi.

Ce avem de facut?

Strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. (Mat.6:20)

Dupa cum adesea ne este dat sa vedem, coboram in mormant prieteni, rude, cunostinte fara agoniseala stransa in timpul vietii. Pentru ce atata truda?… Pentru ce atatea conflicte ce au la baza agoniseala materiala?…
Credeti ca dvs veti lua ceva dincolo?

Iov spunea: „Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat – binecuvantat fie Numele Domnului!” (Iov.1:21)

Deci, daca „comorile pamantesti” nu reprezinta o avere de valoare, care sunt adevaratele bogatii?

– Urmariti pacea (Evr.12:14)
– Iubiti mult, chiar si pe vrajmasi (Luc.6:27)
– Impacati-va cu voi insiva si prin aceasta va impacati cu lumea (Mat.5:9)
– Faceti fapte de binefacere (Prov.3:27)
– Vindeti ceea ce nu va este de folos (Mat.19:21)
– Folositi timpul in mod altruist, pentru altii (Mat.5:41)
– Nu judecati ca sa nu fiti judecati (Mat.7:1)

Iata valori pe care sa le dezvoltam in viata aceasta, pentru ca atunci cand vom muri, sa le putem recunoaste dupa esenta lor.
Acestea sunt „bogatiile nedrepte”, pentru ca intr-o lume intoarsa pe dos, ceea ce nise pare nedrept aici, este drept dincolo, in cealalta dimensiune.

Iata de ce Isus spunea: „Faceti-va prieteni cu ajutorul bogatiilor nedrepte, pentru ca atunci cand veti muri, sa va primeasca in corturile vesnice. (Luc.16:9)”

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.