Ascensiunea spirituala in limbaj Kabalistic

In procesul lor de corectare, oamenii parcurg un drum de la punctul ce se cheama eden, prin valea umbrei mortii pana la punctual de cotitura, punctul Christic cand ating apogeul maxim de suportat intr-un lant evolutiv. Atunci se produce cea ce numim „intoarcerea acasa” si parcurgem din nou aceleasi trepte de data aceasta in sens invers pentru a a ajunge „acasa”. De aici si expresia „avansam inapoi”. Pare un oximoron, insa in acest context are semnificatia lui.

schita ascensiunii

Astfel, intram in lumea energiilor cu frecventa joasa, lumea fizica si ne afundam pana la starea de Christ cand realizam necesitatea intoarcerii. Parcurgand inapoi treptele spirituale prin care am mai trecut odata, corectam acele trasaturi, acele coduri care au ca scop sa ne aduca spre UNUL.

Plecam din Eden, din Soresh parcurgem drumul spre Christ, si ne intoarcem corectand codul. Sa presupunem ca un grup de oameni se afla in faza 4 ghimel, in sens descendent, iar un alt grup se afla tot in faza 4 ghimel dar in sens ascendant. Cand tu aflat in faza 5 descendent vorbesti grupului din faza 4 descendent, acestia te vor urma pentru ca pentru ei inseamna ascensiune. In schimb pentru cei aflati in faza 4 ascendent, vor recunoaste mesajul tau din faza 5 descendent si nu te vor urma, deoarece, pentru ei acest lucru inseamna o renuntare la ascensiune si opozitie naturii.

Noi nu avem de unde sa stim pe ce nivel spiritual ne aflam fiecare. Insa vom recunoaste imediat mesajul ascendent necesar noua deoarece natura ne indeamna catre aceasta. Pe de o parte natura schimbatoare a umanitatii produce in noi energii responsabile cu ascensiunea corectarii, pe de alta parte tot ea produce in noi energii responsabile cu pastrarea valorii genetice. Acesta este sensul graului si neghinei in care Isus spunea sa fie lasate sa creasca impreuna pana la seceris. Pentru ca smulgand neghina inainte, riscam sa smulgem si firele de grau. La seceris, graul se alege de neghina, ramanand un produs curat si bogat.

In programul „Gandeste liber si Creativ” am inclus in temele 7 si 9 o schema complexa privind creatia si evolutia umanitatii necesara intelegerii actuale pentru a putea rezolva crizele din viata ta.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.