Modul VI – Dialogul Creativ – Koinonia

Schimbul de idei fara a rani pe ceilalti este o arta. Incercarea de a convinge pe ceilalti sa accepte convingerea ta, a adus totdeauna dispute. Koinonia este arta de a dialoga creativ, iar prin analogie putem face din concret abstract si din abstract concret. Aceasta este inima creativitatii.

In Grecia Antica, Socrate si prietenii lui au petrecut ani la rand intalnidu-se si discutand liber, purtand dialoguri care au format civilizatia occidentala. Schimbau idei fara sa incerce sa ii convinga pe ceilalti de ele si fara sa se certe. Se simteau liberi sa dezbata orice tema le trecea prin minte. Intotdeauna dadeau atentie parerilor celorlalti si au legat o prietenie stransa. Socrate si prietenii sai se supuneau unor principii ale discutiei pentru a pastra un sentiment de colegialitate. Aceste principii erau cunoscute drept “Koinonia” care inseamna “spiritul fratiei”.

Tema prezinta arta de a dialoga, si a diminua „discutia” care in greaca inseamna „a face pe cineva bucati”.

Analogiile, te ajuta sa identifici o parte a problemei si te ajuta sa vezi provocarea din perspectiva acestei parti fara legatura cu problema.

In aceasta tema este  abordat Cuvantul din perspectiva grecescului LOGOS, observandu-l ca factor Creator a tot ceea ce exista. „La inceput a fost Cuvantul (Logosul)” – Ioan 1:1

INVETI

Stii care este diferenta intre o discutie” si un „dialog”? In latina – „discutie” inseamna a face pe cineva bucati. Polemica. In greaca, „DIALOG” este format din DIA – Doi si LOGOS – Cuvantul Creator. Grecii folosesc termenul LOGOS doar in conditiile in care acel CUVANT are putere de a materializa. In aceasta tema vei invata sa dialoghezi creativ. Schimbul de idei fara a rani pe ceilalti este o arta.
Incercarea de a convinge pe ceilalti sa accepte convingerea ta, a adus totdeauna dispute. Koinonia este arta de a dialoga creativ, iar prin analogie putem face din concret abstract si din abstract concret. Aceasta este inima creativitatii.

Ce obtii aplicand exercitiile prezentate in curs?

Aplicand practic tehnicile prezentate in acest curs vei fi capabil sa faci conexiuni acolo unde inca nu exista.
Cand nu stii cum vei fi primit in audienta, aplica metoda analogiei prezentata.
Cand nu stii cum va reactiona iubita la cadoul tau, aplica analogia.
Cand nu stii cum se va simti partenerul tau la actiunea ta, aplica aceasta metoda prezentat in acest curs.
Daca vrei sa vezi dincolo si sa iti depasesti propriile simturi fizice, aplica tehnica analogiei abstracte sau fantastice exact asa cum sunt prezentate.

Pachetul contine:

  • Prezentarea cursului in format Power Point (PPT)
  • Brosura cursului in format PDF
  • Prezentarea Video completa

Acest produs este un produs digital.

Obtii linkul de descarcare imediat dupa efectuarea comenzii.

Sau downloadeaza CURSUL COMPLET de 10 module economisind 37€ .

Platesti doar 63   in loc de100  cat ar fi daca iei fiecare modul separat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.