Programarea mentala

Din seria cuvintelor cu impact in programarea mentala astazi am ales sa vorbesc despre cuvantul „trebuie”.
Plecand de la vibratia pe care o emana cuvintele am scris un articol general al cuvintelor virusate care pot strica o relatie,

articol ce poate fi citit aici.

Astazi, am ales sa vorbesc despre cuvantul „trebuie”, ca un cuvant cu impact puternic in programarea mentala.

De ce este puternic acest cuvant?

Inca din copilarie, parintii, adultii si profesorii, au in vocabular cuvantul
– „trebuie” sa asculti,
– trebuie sa te duci la scoala,
– trebuie sa inveti,
– trebuie sa faci cutare sau cutare lucru.

Cuvantul „trebuie” are rol de a instala programe care vin in conflict cu alte programe existente.

programare mentala - deja exista

Cuvantul „trebuie” vine de la acel cineva caruia ii place sa ii slujesti. Cuvantul „trebuie” aplica obligativitatea de a alege intre o varianta sau alta. Intre a apasa pe YES or NO
alegere in programarea mentala. Yes or NO

In momentul in care constientizezi acest lucru, accepti noul program, sau nu, in functie de importanta lui in viata ta.
Nu este gresit a da ACCEPT la o noua programare mentala, cum nu este gresit nici a respinge o noua programare. Insa acest lucru devine gresit in momentul in care nu constientizam noua programare.

programare mentala - cu alt fisier

In momentul in care accepti o noua provocare, un alt fisier care sa se instaleze in mintea ta, o faci in mod constient, stiind ca aceasta va suprascrie vechiul fisier. Daca nu stim ce contine vechiul fisier si instalam pe cel nou adus de sora, de tata de mama, de profesorul de sport, sau nu stiu ce guru spiritual, facem greseala vietii ignorand potentialul deja existent si acceptand virusul sclaviei.

Probabil vi se pare dur acest cuvant, insa daca deschideti ochii in jur, veti observa ca toate organizatiile care vor sa motiveze oamenii, care vor sa le fie loiali si sa le faca treaba, folosesc adesea cuvantul „trebuie”.

Nu este nevoie sa ma credeti, tocmai am dat si instrumentul de verificare pentru a va convinge singuri. Un om cu gandirea libera se va detasa de formele limitative impuse de oameni sau societati. Religia a folosit si inca foloseste foarte des cuvantul „trebuie”, ca forma de programare mentala si obedienta fata de sistem.

ATENTIE: Nu spun ca este gresit. Spun doar ca refuzarea sau acceptarea programarii sa o facem constient.

Deasemenea, cand noi folosim cuvantul „trebuie”, instalam programe mentale in ceilalti. Insa daca nu il folosim constient si nu ii stim puterea, acesta poate lovi inapoi ca un bumerang. Este ca si cum am deschide un robinet de apa dar nu mai stim sa il inchidem. Pentru inceput este util. Apoi…. vine inundatia. Sau, este ca si cum am invatat cum se aprinde un foc. Pentru inceput e bun. Insa daca nu stim sa il controlam, acesta poate face mari ravagii.

programarea mentala - already deja

Constientizeaza, accepta constient, foloseste cu prudenta si control acest cuvant.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *