Cuvantul – care transforma materia

Rostim cuvinte. Cuvintele sunt vibratii sonore. Vibratiile sunt efecte ale energiei manifestate pe anumite frecvente. Frecventele sunt canale de manifestare ale energiei creatoare. Energia Creatoare este de natura Divina. Natura Divina este prezenta in noi, iar Noi suntem facuti DOAR cu putin mai prejos decat Dumnezeu. (Ps. 8:5)

Este suficient sa deschizi subiectul creatiei si al originii Universului si deja crezurile infipte adanc in subconstient incep sa se razboiasca intre ele, manifestandu-se in chip si forma fizica de la teorie pana la convingere.

Desi TOATE cartile spirituale prezinta originea omului ca fiind parte din pamant si scanteie Divina, (suflare, energie), limbajul folosit este cumva diferit in functie de cultura si credinta, ceea ce face ca toti cei aflati la „poalele muntelui”, la baza piramidei, sa aiba crezuri diferite in functie de intelegerea lor de moment.

creatie si credinta

Faptul ca fiecare cultura sau credinta imbratiseaza convingeri diferite in ce priveste Originea Omului si a Universului in care traim, reprezinta tocmai Vointa Divina emanata in propria Creatie, pentru a se dezvolta prin partenogeneza impartindu-si calitatile in grupuri divizate. Pe masura dezvoltarii lor, acestea se divizeaza in grupuri si mai mici, si tot asa, pana cand toate aceste calitati se recompun intr-o forma organizata formand o noua Energie Creatoare sau Spirit Creator pur.

Aceasta divizare este relatata in Geneza 11 cunoscuta in limbajul literar (Peshat) ca „Turnul Babel” unde s-a petrecut divizarea unui singur popor, unei singure limbi, in mai multe popoare, cu limbi diferite, culturi diferite, concepte si convingeri diferite.

Astfel, Creatorul a oferit fiecarei natiuni o parte din bogatia maretiei Sale, inzestrand-o cu proprietatile Sale pentru a le oferi bucuria descoperirii prin ei insisi.

Odata cu „parasirea Edenului” omului i-au fost ascunse cheile imparatiei. O poveste Rabinica spune ca dupa ce omul a pacatuit, Dumnezeu a chemat toti ingerii la el si i-a intrebat: Unde sa ascund cheile pomului vietii ca omul sa nu le gaseasca? Unii au spus, sa fie ascunse in stele. Dumnezeu zice: „Nu, ca atunci cand se va uita la ele, si va ajunge sa le exploreze le va gasi. Atunci, sa le ascundem in pamant – au zis altii. Nu, spune Dumnezeu ca atunci cand va sapa pamantul le va gasi. Atunci sa le aruncam in apa. Nu, pentru ca le va gasi si acolo. Atunci… vine o noua propunere: Sa le ascundem in interiorul lui. Domnului i-a placut aceasta propunere si a hotarat ca sa ascunda in om cheile pentru accesul la pomul vietii.

In materialul video urmator, Vasile Misloschi, un atent cercetator al scrierilor sacre ebraice explica pe baza Zoharului puterea care sta in rostirea cuvintelor.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea
Eusebiu Voinea - gandeste liber si creativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.